“Paisatge i poema”, les aquarel·les d’Antoni Fernández Flores als Amics

No Comment

 

Cartell de l'exposició "Paisatge i poema" d'Antoni Fernández Flores Cartell de l’exposició “Paisatge i poema” d’Antoni Fernández Flores

Demà, dijous 16 d’octubre, finalitza l’exposició “Paisatge i poema” de l’aquarel·lista terrassenc Antoni Fernández Flores a la sala d’exposicions dels Amics de les Arts i joventuts musicals. La voluntat de l’artista ha sigut “atrapar l’ambient poètic de diversos indrets” de manera que els títols de les diverses peces són frases extretes d’un poema.

Les diferents obres són el resultat de l’últim any i estan incloses en dues col·leccions: Viatge al nord de Catalunya inclou 8 peces pintades durant l’últim viatge en veler realitzat amb els alumnes de l’Escola Lanaspa el mes de juny passat, que va salpar del port de Palamós i finalitzà a Cotlliure. A cada etapa s’alternava la navegació amb activitats de cultura, sessions de pintura i música així com activitats aquàtiques “era molt dinàmic, divertit i gratificant”, comenta l’Antoni. En aquesta col·lecció s’hi troben paisatges de platges i pobles mariners com Palamós, l’Escala, Roses o Cadaqués i inclou, entre d’altres, les obres que duen per nom Contrallum de pedra blava, Mirall blau, Viatjar a l’horitzó o Badia i vels de pluja, entre d’altres.

En línies generals aquesta col·lecció es caracteritza per l’ús d’una “aquarel·la de primera intenció, o impressió, molt fresca” en la que “l’important són els blancs” que tenen com a resultat peces amb molta llum i bona composició. Utilitza tant els pinzells com els dits i l’espàtula, aquesta última permetent un traç ràpid però precís.

Peça de la col·lecció "Entorns". Foto: JFFF Peça de la col·lecció “Entorns”. Foto: JFFF

La segona col·lecció, Entorns, inclou diverses peces de paisatges dels entorns de Terrassa com Moments de caprici, en el que la protagonista és la glorieta del Parc de Sant Jordi o Objectes dels sentits, que mostra el camí cap al cementiri de Can Roure de Matadepera. També s’hi troben fragments del bosc del Montseny, Guilleries o de les vinyes de La Barata en els que dóna importància al reflex dels arbres en el riu així com a l’atmosfera, donant “llunyania i humitat” tot emprant traços verticals per plasmar un cel molt peculiar. A més d’expressions del Modernisme, edificis ubicats tant a Terrassa com a Barcelona.

En definitiva, la seva obra està nodrida d’instants irrepetibles que s’aconsegueixen “combinant senzillesa i efectivitat”.

De cara a l’any vinent, Antoni Fernández Flores té previst una nova exposició de pintura en la que està treballant juntament els alumnes del Centre Cívic M. Aurèlia Capmany. En aquesta es vol combinar la tècnica mixta utilitzant materials de l’entorn tèxtil sobre un fons d’aquarel·la, de manera que el nom “Fil conductor” hi és del tot escaient.

Related Articles

Deixa un comentari