Alternatives computacionals per la societat, viure a la xarxa sense vendre l’ànima

3 Comments

Servidor ACS.LIFascinació per les possibilitats que ofereixen les dites noves tecnologies o tecnologies de la informació i la comunicació (TIC); un entorn d’activisme, centre social ocupat; anticapitalisme i propostes de vida alternativa, fora del sistema en la mida del possible; xerrades i cursets de formació en software lliure, reparació i manutenció d’ordinadors i temes relacionats; es remena a força durant un bon temps i es deixar reposar.

Amb el caldo de cultiu resultant, després de uns vuit anys d’experiència, tres companys s’animaren a muntar un projecte per oferir serveis alternatius en aquest àmbit o sector de la informàtica i les xarxes de connexió. Després d’un període de proves a l’ +entorn d’un any, muntaren la societat Alternatives Computacionals per la Societat (ACS).

“La gent va molt còmoda agafant els productes que ofereixen les grans empreses”, explica en Martí, tècnic en administració de sistemes, “quasi sense ni parar-se a pensar que així no es pot tenir control de l’espai, que deixes un munt de coses sota el control d’algú de qui no saps res i que esdevé controlador total” de la teva informació, correus, fotos, tot allò que normalment cada vegada més gent emmagatzema a l’ordinador, tableta, híbrid o telèfon.

Cadascú pot fer el que vulgui amb la seva intimitat, clar; però els creadors d’ACS estan “contra aquesta cessió de les dades personals”, que són utilitzades per fer negocis i exercir un control de múltiples aspectes de les vides de les persones, així com del consum i altres hàbits, per exemple per a millorar les campanyes de mercadeig de les grans comercials; i a sobre pagant nosaltres.

Per això van decidir fer aquest servidor, per hostatjar webs, oferir servei d’internet, de correu electrònic, fitxers compartits i altres, independent d’empreses o institucions. Pot semblar complicat. De fet, tot això de les TIC de vegades acaba semblant quasi màgic. “Però tot això del núvol i el ciberespai”, aclareix en Martí, “és quelcom tangible, i pot no ser massa gran, un ordinador”.

Amb els dos anys de treball com a empresa registrada encara no han fet campanya massiva per guanyar clientela. Treballen per a un sector de gent propera. Tot plegat, allò que han pogut atendre, doncs aquest treball el fan de manera quasi militant o voluntària. “Però volem ampliar oferta i guanyar usuàries”, assegura.  Personal interessat o amb ganes de saber més, consulteu: http://a.acs.li

Related Articles

Deixa un comentari