L’Ajuntament revisarà el model de policia local

1 Comment
Anuncia que presentarà properament un Pla Director de la Policia Local, i insta als policies a retirar la demanda a la regidora de la CUP Maria Sirvent.

L’Ajuntament ha anunciat la presentació d’un nou Pla Director de Policia Local, el qual es farà públic en les properes setmanes. Aquest Pla Director contempla l’extinció del GIP (nomenclatura actual de l’antic GIE), tot constatant la polèmica que ha caracteritzat la seva existència. 

Segons l’Ajuntament, l’objectiu del nou Pla Director és el de “redefinir la Policia Local cap a un nou model més pròxim a la ciutadania i amb major dimensió social i educativa, dintre del seu paper de garant dels drets i llibertats de la ciutadania”. Es pretén així actualitzar les funcions i l’estructura del cos sota els criteris d’una major proximitat amb la ciutadania i les entitats ciutadanes. El Pla definirà les àrees de millora i es programaran mesures d’actuació, una d’elles, el redimensionament de la plantilla, que augmentaria en 50 efectius en 10 anys.

Una altra de les mesures proposades és la d’integrar càmeres en els uniformes dels agents, les quals permetrien avalar que totes les actuacions dels agents es fan sempre dins de la màxima correcció i respectant els drets i llibertats de les persones.

L’alcalde insta a retirar la demanda contra la Maria Sirvent

En una reunió mantinguda ahir dijous entre l’equip de Govern i una delegació de la CUP, acompanyada dels col·lectius SAT i Alerta Solidària, l’alcalde Ballart ha reiterat a la regidora cupaire Maria Sirvent la seva ferma defensa de la llibertat d’expressió des del respecte als drets i llibertats, i ha refermat la seva aposta pel diàleg entre la CUP i la quinzena d’agents de la Policia Municipal que han interposat una querella contra la regidora com a la millor via per solucionar el conflicte. Segons afirma la CUP,  l‘alcalde ha comunicat que ha instat els quinze agents de policia a desestimar la denúncia interposada contra la regidora Maria Sirvent.

En aquest sentit, hi ha coincidència de diagnosi, segons afirma la CUP de Terrassa, que instava a l’equip de govern a revisar el model policial i que sempre s’ha mostrat molt bel·ligerant davant l’existència del GIE. La CUP ha mostrat una prudent satisfacció davant el compromís de presentar un nou Pla Director de policia, tot corroborant que “existeix una coincidència entre la CUP i l’equip de govern sobre la necessitat de revisar el model policial a la ciutat”, i que aquest Pla Director “camina en la línia de repensar el model policial, orientant el cos cap a una policia de proximitat i al servei de la ciutadania.”

Així mateix, la CUP es compromet a fer de pont o intermediari amb experiències de replantejament del model policial local, tot defensant un cos de caire veïnal i al que se li llevi qualsevol rastre de cos repressiu.

Ciutadans dóna suport als policies municipals

Per la seva banda, la formació Ciutadans ha manifestat que dóna suport als policies municipals «davant els partits que volen deslegitimar la nostra democràcia», en referència a CUP, TeC i ERC, i lamenta que l’Ajuntament «sigui condescendent amb la pràctica de polítiques que tenen a veure amb la ruptura del nostre sistema democràtic”.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Javier González, ha instat a l’Ajuntament a defensar el cos de la policia local després de la proposta de dissolució del Grup d’Intervenció de la CUP. “La tímida defensa dels funcionaris públics que va dur a terme la regidora del PSC evidència la deriva del partit a l’Ajuntament”, ha assegurat González. I ha titllat d “inaudit” que “no es defensi l’òrgan que representa la seguretat de tots els ciutadans”.

González ha assegurat que “tant els policies demandants com el Sindicat de Funcionaris i policies compten amb la nostra absoluta col·laboració”. Així mateix, el portaveu municipal ha mostrat el seu rebuig al debat ‘Trenquem amb els models policials repressius’ organitzat avui per la CUP Terrassa. I ha lamentat que “l’Ajuntament sigui condescendent amb la pràctica de polítiques que tenen a veure amb la ruptura del nostre sistema democràtic i no amb la defensa de la legalitat”. 

Segons Ciutadans, “fa vergonya aliena observar com l’oposició sobiranista formada per Terrassa en Comú, ERC i CUP al·leguen l’obvietat de la defensa de la llibertat d’expressió “.

Related Articles

Deixa un comentari