Treballadors municipals rebutgen posicionar-se contra la regidora denunciada per policies locals

No Comment

En relació a la notícia publicada al Diari de Terrassa del dissabte dia 16 de gener amb el titular “Los trabajadores municipales respaldan la labor de la policia”, segons paraules expressades literalment per la Junta de Personal en ple de l’Ajuntament de Terrassa, un grup de treballadores i treballadors del mateix volem expressar la nostra disconformitat amb aquest titular pels motius que exposem a continuació:

Amb aquesta afirmació es dóna per fet el suport incondicional de tota la plantilla que treballa a l’Ajuntament, cosa que no és certa. Volem recordar als nostres representants de la Junta de Personal (SALT, UGT, CC.OO i SFP-CSL), que posicionaments i decisions com aquestes han d’estar avalades, en tot moment, per l’assemblea de treballadors i treballadores de l’Ajuntament, fet que no s’ha produït.

Amb aquesta manera de fer, s’està actuant com a sindicats corporatius i posant-nos a tothom com a còmplices d’una querella contra una regidora de la CUP que l’únic que va fer va ser exposar en un Ple Municipal -espai polític de debat- una opinió i un posicionament polític contemplat en el seu programa electoral el qual, volem recordar, va rebre un important suport de la població en les darreres eleccions municipals.

No estem d’acord que en el nostre nom es barregin conceptes, no s’identifiqui el problema real i es realitzi una diagnosi interessada de les declaracions d’una representant política escollida democràticament.

Considerem que no ajuda a clarificar l’origen d’aquest conflicte opinions que tergiversen la realitat, ja que en cap moment s’ha posat en qüestió a la totalitat de la plantilla de la Policia Municipal de Terrassa, només s’està parlant d’un cos especial amb unes atribucions que, pel seu contingut, es troben molt lluny de les necessitats ciutadanes.

Creiem que el que posa en evidència aquesta situació és que cal encetar un diàleg sobre quin model de policia local necessitem i quines funcions hauria de tenir, com ja s’ha fet en altres poblacions properes com són Sabadell o Badalona.

Aquest debat hauria de fer-se comptant amb el mateix cos de policia, amb els seus representants sindicals i amb l’establiment de formes participatives obertes a les opinions de la ciutadania.

Per tot plegat, considerem necessari que es retiri la querella presentada, com a pas previ per avançar en aquest procés deliberatiu, polític i ciutadà.

Santi Aragonès

Related Articles

Deixa un comentari