El 35è Festival de Jazz de Terrassa aposta per la contemporaneïtat i la varietat d’estils

No Comment

SONY DSC

El passat dimecres 18 de febrer es va presentar,  en el marc incomparable de la Nova Jazz Cava, la programació del 35è Festival de Jazz de Terrassa, que s’esdevindrà del 2 al 20 de març d’enguany. El festival d’enguany es desenvoluparà durant 19 dies en els que podrem gaudir de trenta concerts en directe ubicats en set escenaris: la Nova Jazz Cava, el Centre Cultural Terrassa, la plaça Vella, la plaça Catalunya, el parc de Vallparadís i l’Auditori, que enguany s’afegeix a l’agenda d’actes. Una quarantena d’activitats paral·leles completaran el cartell, d’entre les que podrem escollir entre  concerts de petit format, tastets gastromusicals, passi de pel·lícules, exposicions, xerrades i sessions de lindy hop, entre altres propostes.


L’acte, introduït per Jordi Chueca, actual president dels Amics de les Arts, i presentat pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Jordi Flores, va servir per fer un repàs optimista i esperançat de tot allò que ha aconseguit el Festival de Jazz en les seves edicions anteriors, tenint en compte el pressupost reduït del que es disposa. Un pressupost que pot haver tingut a veure amb l’aire més especialista de la programació d’enguany, amb qualitat garantida però amb relativament pocs “noms”.

A banda dels clàssics de cada cita com La Locomotora Negra, els noms més destacats són el contrabaixista Dave Holland acompanyat de Kevin Eubanks i Obed Calvaire, el pianista Kenny Barron qui presentarà un treball inèdit, el saxofonista Gary Bartz, i noms catalans com Santi Arisa, Núria Palet o Maria Betriu.

Aquest any hi ha dos premis a comentar. Per una banda, el baixista Carles Benavent ha estat l’escollit per a rebre el catorzè premi Jazzterrassaman (premi que rebrà el diumenge 6 de març) i, per altra banda, un dels nostres clàssics, en Josep Maria Farràs, rebrà la Medalla de la Ciutat 2016.

Susanna Carmona, la coordinadora del Festival, es va encarregar de presentar l’últim tram de l’acte juntament amb alguns dels caps de cartell catalans i companys de l’organització.

El cartell d’aquest 35è Festival és un dibuix de Salvador Alavedra, notabilíssim dibuixant terrassenc i fan del jazz, mort aquest passat 2015. El dibuix retrata un jazzman en concert amb traços multicolor, i el millor homenatge que se li pot tributar és fer notar que aquest dinàmic dibuix és, en si mateix, jazz.

Podeu consultar el cartell aquí.

 

Lluís Paloma Sánchez

Related Articles

Deixa un comentari