[Trobo l’art que t’agrada] Exposició col·lectiva de David Corral &i Imanol Buisán a Abrils

No Comment
Foto: Abrils art. LM Foto: Abrils art. LM

 En un espai molt agradable com és la cafeteria i estudi d’arquitectura Abrils trobem, de nou, una exposició de collages d’Imanol Buisan que en aquesta ocasió es presenta amb obres de David Corral.

Les obres les veiem en les parets de la cafeteria destacant entre les peces de mobiliari i decoració.


Comencem per Imanol Buisán. Aquí presenta més d’una dotzena d’obres de la seva sèrie 12 meses, 12 pautas. Si bé, evidentment, cada peça es pot apreciar plenament en solitari és interessant tenir una visió conjunta del projecte que forma part o és una derivada d’un projecte col·lectiu començat fa dos anys: Los días contados.

Foto: Obres d'Imanol Buisan a Abrils. LM Foto: Obres d’Imanol Buisan a Abrils. LM

Amb Los días contados a partir d’un calendari vintage de l’editorial Taschen, un grup d’artistes del collage (els seus companys a TigoMigo, Eva Jolis i Albert Roca, entre d’altres) es van proposar fer una peça diària. Imanol Buisan va ser constant i va complir amb aquesta única norma i el resultat va ser un conjunt d’obres molt divers i fins i tot estrany, com ell mateix el qualifica.

El costum esdevé un hàbit i ell continua, també ho fa el grup, al llarg del 2015 ara, però, creant el propi calendari. Imanol, a més, s’autoimposa tres normes:

  • La base de cadascuna de les peces serà una postal trobada
  • Farà el dia que toca cada un dels collages
  • Es permet incorporar qualsevol tipus de material

I l’hàbit acaba per esdevenir una rutina, de manera que art i vida quotidiana conviuen en el dia a dia de l’artista. Lluny de ser una obligació perjudicial, Imanol Buisan la viu com un fet creatiu molt positiu perquè aquesta auto disciplina de crear cada dia l’obliga a la recerca constant per evitar la repetició.

Foto: Obres d'Imanol Buisan a Abrils. LM Foto: Obres d’Imanol Buisan a Abrils. LM

Arribem al 2016 i a les obres exposades a Abrils. Incorpora una variant important amb una visió a llarg termini: obligar-se a seguir una norma tècnica diferent per cada mes i aquesta norma l’ haurà de complir en l’execució diària de cada collage: 12 meses, 12 pautas. Al gener incorpora un element geomètric a cada collage, al març un element humà…i així fins acabar l’any.

 

Foto: Obres de David Corral a Abrils. LM Foto: Obres de David Corral a Abrils. LM

En contrast amb el color dels collages d’Imanol Buisan, els exposats per David Corral són en blanc i negre. Ens diu que són les primeres peces d’un projecte en construcció, Sistemes i fronteres, i ens parla d’unes auto-normes i dogmes que ens fabriquem els humans com a mesura de protecció. Unes normes que aixequen fronteres, que separen, les normes que ens poden arribar a aïllar en la recerca de protecció.

Els filats que pinta amb retolador negre en els vidres dels seus collages són filats de fronteres que esdevenen presons , entre els quals veiem rostres d’homes, dones, edificis, alguna obra d’art o cadires.

David parla d’unes normes abstractes que es materialitzen en els actes d’uns individus que converteixen la societat en egoïsta i hostil.

Imanol materialitza les seves obres tot seguint unes normes que ell es vol autoimposar perquè l’ajuden a concretar el seu procés creatiu.

 

ABRILS

fins al 31 de març

Cr Baldrich, 51B Terrassa

https://www.facebook.com/Abrilscafe

Laura Mendiluce (FbBloc)

troboartquetagrada_logo

Related Articles

Deixa un comentari