[Trobo l’art que t’agrada] JOCS D’AIGUA de Marina Buj a la Casa Soler i Palet

No Comment

Nova exposició del cicle ART TERRASSA, programa de suport als joves creadors locals organitzat per l’Ajuntament de Terrassa a la sala de la Casa Soler i Palet fins al 3 d’abril.  En aquesta exposició, Jocs d’aigua, podem conèixer la vessant plàstica de Marina Buj, perquè és una mostra d’aquarel·les, però també ens apropa a la seva altra dimensió creadora: la música. Quan interpreta amb la pintura la música que escolta, les seves aquarel·les són abstractes com ho és el so musical. I ho fa en vàries sèries i, per deixar clara la interpretació, ens ofereix una útil explicació.


Les sèries són:  Jeux d’eau, Cool jazz, Bebop , Gnossiennes i Gràfic musical circular:

Foto: Jeaux d’eau. LM Foto: Jeaux d’eau. LM

Jeux d’eau…és una peça de Ravel i també el títol de les obres que l’artista pinta fruit de la seva inspiració en escoltar-la i interpretar-la amb formes i colors: els Jocs d’aigua de pluja en un vidre o els jocs d’aigua de l’aquarel·la sobre el paper… Molt apropiada per a donar nom a tota l’exposició.

Foto: Cool jazz. LM Foto: Cool jazz. LM

Les dues sèries dedicades al jazz, Cool Jazz i Bebop s’assemblen una mica en les formes, la qual cosa dóna certa continuïtat a les dues, no així els colors que són una interpretació visual dels dos estils musicals .

Foto: Bebop. LM Foto: Bebop. LM

En la Bebop els colors són intensos com ho és aquesta música però en la Cool jazz dominen els blaus, violetes, marrons o grisos, colors freds… per a una música freda. La flexibilitat de les línies és una interpretació de la llibertat i improvització que són pròpies del jazz bebop i amb la simplificació de les línees de la cool jazz busca expressar la contenció i calma d’aquest altre estil.

Foto: Gnossiennes. LM Foto: Gnossiennes. LM

Les aquarel·les de Gnossiennes també les va pintar mentre escoltava la peça del compositor Erik Satie i Gràfic musical és un exemple de la investigació que està fent Buj sobre com la forma circular pot ser traduïda al so.

Foto: Gràfic musical circular. LM Foto: Gràfic musical circular. LM

La resta de l’exposicíó són obres basades en les formes de la naturalesa, fulles, branques, i alguna flor, com la triada pel cartell.

Casa Soler i Palet

Font vella, 28

dilluns de 9 a 14h i de 16.30 a 18h
dimarts a divendres 9 a 14h i de 16,30 a 20h
dissabte d’11 a 14h i fr 18 a 20h
diumenge i festius tancat
 
 

Laura Mendiluce (FbBloc)

troboartquetagrada_logo

Related Articles

Deixa un comentari