Treballadores de menjadors volen garantir drets i representativitat davant el canvi d’empresa

No Comment

La secció sindical d’USOC de Serunion a Terrassa, sindicat majoritari de les treballadores del servei de menjadors escolars, adverteix que el canvi d’empresa responsable per la gestió no pot ser aprofitat per rebaixar-los drets, garanties laborals ni salari. De la mateixa manera, demanen que sigui respectada la representació sindical que el conjunt de la plantilla recentment va elegir lliure i democràticament per garantir la seva representació i defensa dels drets.

Menjadors escolars SOS

Text íntegre de la declaració de la Secció Sindical d’USOC de la Empresa Serunion a Terrassa:

El col·lectiu de treballadores i treballadors de menjadors escolars a Terrassa davant el canvi d’empresa responsable de la gestió del servei manifesten

El servei de menjadors escolars el realitzen al voltant de 400 persones.

Moltes de nosaltres fa dècades que treballem en aquest servei.

Acumulem un coneixement i experiència gran del conjunt de tasques en tots els nivells. Tot i així, ni se’ns ha consultat ni demanat opinió, o només de forma marginal, a l’ hora de pensar o buscar nous camins i fórmules pel desenvolupament del servei.

La secció sindical d’USOC manifesta que en aquests anys, hem aconseguit mantenir i, en ocasions, millorar les condicions pel que fa a garanties i drets com a treballadors, tot i haver viscut alguns moments de dificultat i problemes. Sabem, però, que en les circumstancies actuals, marcades per les retallades en els pressupostos de les administracions públiques i les retallades en garanties i drets laborals que les diferents reformes en aquest àmbit han introduït, cal tenir molta cura i posar molta atenció en relació als nostres contractes, acords i convenis.

Per aquests motius considerem just i necessari fer públic i compartir algunes reflexions i alertes al respecte. En primer lloc, seria una manca de respecte envers a nosaltres mateixes i totes les companyes acceptar cap acord, explícit o implícit, signat o no, que no respecti o garanteixi la vigència dels drets adquirits específicament pel grup de treballadores de menjadors i, en general, en tant que treballadores i treballadors.

Això vol dir, concretament, que no és de justícia cap acord que afecti directament o indirectament cap dret adquirit. Tampoc cap acord que obri porta a modificacions futures d’aquests drets a la baixa.

En aquest context la secció sindical d’USOC diu que no es pot considerar de dret perdre la legítima representació de les treballadores i la seva presència en el comitè d’empresa, que ha estat elegida en eleccions legals i legítimes, amb l’ argument que l’empresa ha canviat. Si l’empresa canvia, el grup de treballadors és el mateix, aproximadament uns 400, que no poden perdre la representació, i amb aquesta, els canals establerts per llei per la seva defensa i legítima interlocució. Aquesta és una situació que ja es va patir en l’ anterior canvi d’empresa i que no voldríem haver de patir novament.

Tampoc no considerem de dret que amb el canvi d’empresa responsable de la direcció de la gestió es puguin produir, com també va succeir en l’ anterior canvi, persecució o dificultats a les persones que realitzen la tasca legítima i de dret de representar les treballadores i treballadors a els centres de feina.

Confiem que totes les parts implicades, administració pública, empresa i sindicats, actuaran de forma coherent i responsable, i que per tant defensaran i garantiran el ple compliment i realització de les condicions de treball d’aquest servei. Així com el plec de condicions de l’ Ajuntament de Terrassa per poder dur- lo a terme. Un servei que, en aquest cas, té com usuàries els i les alumnes de les escoles de la nostra ciutat. Nosaltres, ho garantim, no faltarem a la nostra responsabilitat.

Secció Sindical d’USOC de la Empresa Serunion

Terrassa, 31 de març de 2016

Related Articles

Deixa un comentari