El via crucis de la Luisa, 7 anys d’espera per una operació

No Comment

La Luisa Villar ha fet una nova reclamació a Mútua per exigir que sigui operada de diverses hèrnies lumbars que té diagnosticada. En la seva demanda ha estat acompanyada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, que exigeix una solució immediata per a la Luisa.


La degradació que ha anat patint la sanitat pública els darrers anys es tradueix en el drama d’històries personals i malauradament quotidianes, que mostren l’extensió d’una problemàtica latent i que cal posar en evidència. Un altre cas més, un de molts, el de la Luisa Villar, una ciutadana egarenca que porta 7 anys a l’espera d’una operació que no arriba. Així des del juny del 2009, quan se li realitza una ressonància magnètica que revelà diverses hèrnies lumbars.

luisa villar La Luisa, amb samarreta negra, fent la seva reclamació a Mútua acompanyada per la PDSPT. Foto: MG

Des de llavors, el particular via crucis de la Luisa: tractaments farmacològics sense resultats, dolor cada cop més invalidant, fins i tot una caiguda per marejos, l’any passat, provocada per la medicació, que li causà la fractura de dues vèrtebres. A tot això, la Luisa va perdre la seva feina una setmana després d’obtenir la baixa mèdica. La lumbàlgia s’ha anat agreujant i pateix dolor també a les cervicals. Ara es troba en llista d’espera, però només des del març de 2016, quan ella va començar a tenir dolors ja en el 2007.

La Luisa, que té ara 51 anys, va acudir a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa per demanar-los el seu suport. El col·lectiu va acompanyar-la el matí de dijous a la Mútua per fer una reclamació, i va organitzar-hi una concentració de suport (#QuemeoperenYa). Aquesta exigència es va voler fer de forma pública per visualitzar el cas, amb el convenciment de que amb la pressió d’una protesta cívica i solidària es visualitzen les mancances de la sanitat pública a la ciutat, i a l’hora per reclamar una solució immediata, després de set llargs anys, al cas de la Luisa.

En aquest document de la PDSPT es descriu l’històric que ha hagut de patir la Luisa en relació al seu mal.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari