Malarrassa, èxit i un pas endavant!

No Comment

Malarrassa, l’informatiu local independent i gratuït, ha aconseguit la fita dels 10.000 euros que es plantejava amb la campanya de finançament col·lectiu.

Ens podem felicitar totes les persones que volem una eina, un mitjà de comunicació que permeti veure i expressar la realitat a partir de les nostres pròpies vides i experiències, sense els filtres i controls dels poders econòmics i polítics. Un mitjà lliure, independent i cooperatiu a la ciutat.

Malarrassa ha nascut de gent sense propietats, rendes ni capitals i ara guanya un nou impuls amb l’ajut personal i econòmic, els diners de gent comú, de ciutadanes treballadores, veïnes dels barris, activistes socials, organitzacions veïnals, sindicats, grups de cultura, feministes, de joves, entitats cíviques i socials i organitzacions de partits polítics (tots els noms es faran públics aviat).

Aquesta campanya, per tot això, ha estat un gran èxit. Però hi ha també vàries coses importants més que cal tenir en compte:

-Primer, que estaven encertades les persones que creien que era necessari a la ciutat un mitjà d’aquestes característiques. Però, que encara estem a les beceroles, que això no ha fet més que començar. Cal més fer més i millor feina, molta més i millor. I això, ara es veu més clar encara, és possible, un objectiu realista.

-Segon, hom descobreix (parafrasejant el subcomandante Marcos dels zapatistes) una comunitat gran on hi ha moltes comunitats, que necessita i vol aquesta eina.

-Tercer: el potencial que la campanya ha posat en evidència és gegantí. S’obre, per tant, una perspectiva il·lusionant i de compromís que permet la realització d’aquesta energia i força.

El grup promotor i de treball del Malarrassa ja està treballant per complir els compromisos, concretant els detalls per constituir la cooperativa de treball sense ànim de lucre que doni cobertura laboral i legal al projecte professional que pretén ser Malarrassa; i aplicar les aportacions econòmiques en la infraestructura de producció de l’informatiu: millorar la web i el periòdic, ampliar la nostra infraestructura de treball.

El projecte, però, necessita consolidar, enfortir i ampliar aquesta xarxa, comunitat de comunitats; i concretar formes de col·laboració per, com s’ha dit, consolidar la feina feta fins ara i assentar les bases per un recorregut que permeti que Malarrassa esdevingui l’informatiu i el mitjà de comunicació que somiem, una eina de transformació social al servei del moviments socials, la cultura viva i el cooperativisme.

El proper dia 11 de juny, dissabte, convoquem una assemblea de totes les persones i representants d’entitats adherides i col·laboradores amb la campanya per celebrar l’èxit i per començar a parlar, veure, proposar i concretar el futur.

Gràcies i felicitats per a tothom; ara més que mai, Malarrassa, un pas endavant!


nuvol_paraules

 

Related Articles

Deixa un comentari