[Eva Herrero] Per fi, traiem l’aigua clara!

1 Comment

Sembla que per fi traiem l’aigua clara! És una molt bona notícia per la ciutadania de Terrassa i sincerament me n’alegro. A ICV Terrassa ja ens vam posicionar de forma pública a finals de 2014 per la remunicipalització de l’aigua amb una gestió pública directa a la nostra ciutat, aprofitant la fi de la concessió franquista que s’ha mantingut 75 anys.

Ara bé crec que és important valorar que l’anunci del PSC, a través de l’Alcalde, deixa clar que el seu model era i és l’empresa mixta. També ens deixen clar que, tot i que no volien, ha estat l’actitud de Mina el que els ha obligat a decidir-se i plantejar una consulta amb l’opció de la gestió directa. La Taula de l’Aigua i la capacitat de generar opinió i mobilització de moltes entitats i algunes formacions polítiques, segur que no ha influït ni que sigui una miqueta?

Crec que l’actitud de Mina era més que previsible i ja es va començar a visualitzar des del mateix moment en què es van iniciar els treballs de final de la concessió i, evidentment, cada vegada ha estat més agressiva. Què esperàvem del darrer vestigi de la burgesia industrial terrassenca? Honestedat i decència? Va, home, va! Era evident que, en aquesta decisió, hi havia interessos totalment enfrontats (dret o negoci) i que no era bona opció que el PSC i l’Alcalde, intentessin estar al mig per no haver de posicionar-se.

Hi ha decisions estratègiques que no es deuen ajornar i cal valentia i coratge. Crec que hagués estat millor per la ciutat que s’hagués pres un posicionament ara fa 1 any. En 1 any s’hagués pogut avançar més en la creació de l’empresa pública d’aigua i, potser, ens haguéssim estalviat els espectacles lamentables que ens ha ofert Mina-Agbar.

Espero que sigui el darrer fortí d’una burgesia industrial que s’ha resistit fins al final al fet que ja no són ningú per decidir el futur de la nostra ciutat. Ara, decideix la ciutadania. Sí, vés per on, la gent senzilla té molt poder. Us queda clar, senyors de Mina i Agbar ?

El camí que queda no serà fàcil i preparem-nos que va per llarg (això no ha fet més que començar) però ara, l’Alcalde de Terrassa, tindrà molta gent senzilla al seu costat i un únic enemic al davant. Ara toca fer pinya i fer suport a l’Alcalde i a l’Ajuntament per sortir enfortits com a ciutat i ser exemple de gestió pública de l’aigua de moltes altres ciutats que ens estan mirant perquè som una petita esperança per elles. Ens en sortirem. No tinc cap dubte. Jo m’hi apunto a col·laborar en aquest repte.

Eva Herrero exregidora a l’Ajuntament de Terrassa i actual Comissionada d’Ecologia a l’Ajuntament de Barcelona

Related Articles

1 Comment

  1. Més sobre la gestió de l’aigua

    […] si, però amb tota la informació  sobre la taula de les diferents opcions. No tinc tan clar com l’Eva Herrero, ex-regdora, que la gestió pública directa sigui la millor solució possible.Però n’hem de parlar molt […]

Deixa un comentari