Veïns del Pla del Bonaire s’oposen a l’ampliació dels barracons de l’INS Can Roca

No Comment

L’AV mostra el seu malestar per no comptar amb els veïns davant la proposta de Generalitat i Ajuntament d’ocupar el carrer per ampliar els barracons, i exigeixen que la construcció de l’institut no s’allargui més.


L’Associació de Veïns del Pla del Bon Aire ha mostrat la seva disconformitat absoluta a la darrera decisió de la Generalitat i l’Ajuntament d’ampliar els barracons de l’INS Can Roca. Sobretot per què no ha estat consultada en cap moment als veïns del barri, i per què respon a una «política de fets consumats de la qual ja estem farts», en paraules de Lluís Núñez, president de l’entitat veïnal. La protesta compta amb el suport de les AV de Can Roca i Poble Nou-Zona Esportiva, i s’escenificà ahir en la roda de premsa i trobada amb veïns del barri, que també mostraren el seu malestar.

El president de l’entitat veïnal explicà que dilluns passat, en una reunió urgent amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament, Rosa Maria Ribera, se’ls presentà la decisió d’ampliar els barracons actuals, ocupant la via pública per destinar-la a pati de l’institut. Aquest espai, de 1.ooo metres quadrats, correspon al carrer Vilafranca del Penedès, i actualment serveix com a aparcament de cotxes dels veïns. L’actuació suposarà una reducció considerable de places disponibles per als veïns dels blocs més propers. L’institut de secundària de Can Roca s’ubica ara a l’Avinguda de Béjar, en un espai provisional i amb barracons, des de fa ja quatre anys.

carrer vilafranca penedes ins can roca Espai on Generalitat i Ajuntament pretenen ampliar els barracons de l’Ins Can Roca, al carrer Vilafranca del Penedès. Foto: MG

La proposta de les administracions passa per destinar un espai com a zona d’aparcament per a residents, i un carrer on a partir d’ara s’hauria d’aparcar en bateria. A partir d’aquí, es construirien més barracons per ampliar l’institut. «Ens sembla una proposta insuficient; l’important no és tant el tema de l’aparcament, sinó sobretot, el fet de no haver-nos consultat en cap cas aquesta ocupació de la via pública», manifestà Núñez.

Un cop més, “obviant l’opinió dels veïns i veïnes del barri”

L’entitat veïnal denuncia que la Generalitat incompleixi els terminis en la construcció de l’institut, i la mala gestió per part de la Generalitat i l’Ajuntament. «No volem que s’allargui aquesta provisionalitat amb barracons, ni que es prenguin decisions sense comptar amb la ciutadania», sentencià el president.

El que l’AV exigeix, tal com indica en el manifest que ha elaborat, és la construcció immediata de l’INS Can Roca a l’espai que té destinat, al barri de Can Roca. I sense més dilacions, ja que com el president recordà, «el retard ja serà de 6 anys, quatre fins ara i dos més que volen allargar amb aquesta proposta provisional». Per tant, la La reivindicació dels veïns és clara: no accepta aquesta proposta, a la vegada que exigeix una de nova, i sobretot, fer pressió veïnal per tal que l’institut sigui una realitat i no es dilati més.

“No volem més polítiques de fets consumats”

La queixa no és nova, sinó més aviat respon a una manera de fer les coses per part de l’ajuntament que no agrada. Al llistat de greuges i temes que no s’han consultat, l’associació afegeix el tema del mapa dels busos, del qual «se’ns informà quan el plànol amb les parades ja estava muntat». O la col·locació de contenidors de càrrega lateral; «ara està passant el mateix».

av pla del bonaire barracons ins can roca Els veïns observen el plànol amb la proposta d’ampliació dels barracons de l’INS Can Roca.

Segons anuncià Núñez, l’AMPA de l’escola de primària Pere Viver, ubicada també en el barri, ens ha manifestat el seu suport, i han de parlar-hi amb la direcció de l’escola. En aquest sentit, en la conversa amb els veïns, el president avisà que «van anunciar el tancament d’una línia de P3 de la Pere Viver el proper curs, motiu pel qual hi hagut menys inscripcions de les previstes». «Això pot significar el tancament de l’escola a llarg termini. Són coses que no ens agraden com s’estan portant», advertí.

L’entitat veïnal es tornarà a reunir properament amb la regidora d’ensenyament, i amb el regidor d’Urbanisme, Marc Armengol, per tractar la situació. Anuncià, això sí, la seva oposició a la proposta tal com s’ha fet fins ara. Els veïns no descarten mobilitzacions en contra d’aquesta ampliació i ocupació de la via pública, si finalment tira endavant tal com està contemplada.

El manifest emès per l’AV Pla del Bonaire també es solidaritza amb la Comunitat Educativa de Terrassa i amb la resta de centres educatius que es troben en la mateixa situació de provisionalitat que l’Ins Can Roca.

Manifest A favor de la construcció immediata de l’Ins Can Roca.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari