Mobilització solidària davant l’incendi del cotxe del secretari general de CGT

No Comment

La matinada de dilluns passat, dia 19 de setembre, va ser cremat totalment en el cèntric i tranquil carrer de Montserrat el cotxe d’Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya i veí del barri. Res a l’entorn que hagués pogut produir l’incendi, que afectà només aquest vehicle. A falta del resultats de la investigació científica dels Mossos d’Esquadra i de la companyia asseguradora, és molt difícil, la pròpia policia afirmava que aquests tipus de foc només succeeix o en nits de revetlla o per afectació d’algun contenidor cremant. Fins i tot, que la hipòtesi de curt-circuit seria considerable si el cotxe s’hagués acabat d’estacionar enlloc de portar hores, com era el cas.

Ermengo furgo 1

Així doncs, per més bona voluntat que s’hi posi sembla gens plausible la hipòtesi d’accident fortuït. La pròpia organització sindical d’Ermengol, en un comunicat fet públic ahir, dimarts 20 setembre, encara que fugint d’alarmismes, «No volem pensar que aquest incendi és una amenaça cap a ell o cap a tota la militància de la CGT per intentar condicionar la nostra acció sindical i social», afirma tenir sospites fundades sobre la possibilitat d’atemptat i alerta: «aquest tipus d’agressions no aconseguiran de cap manera el seu objectiu».

Sigui com sigui, a la ciutat diversos col·lectius, com Solidaritat Antirepressiva-SAT i Kasalet, i organitzacions polítiques, com la CUP, han posat en marxa campanyes de suport i solidaritat; i demà dijous, a les 12,30 hores, es realitzarà una roda de premsa davant del Mercat de la Independència per presentar un pla d’accions i mobilització.

La CUP va treure immediatament un cartell de solidaritat: «Per damunt de focs i ensurts…
… lluita colze a colze i felicitat col·lectiva, que és el que ens dóna vida», tot saludant la tornada d’Ermengol a la ciutat, després de viure fora uns anys. Ermengo furgo 3

Simultàniament, un grup de persones de diversos espais i àmbits de militància, afirmant la decisió: «no volem quedar-nos de braços creuats davant el que considerem un nou intent de coacció vers la militància social i sindical», han posat en marxa una resposta «col·lectiva» començant per la «reposició de la furgoneta que van cremar a la Laia i l’Ermen», al temps que declaren: «Quan ens toquen a una ens toquen a totes i que aquestes companyes/ys no han de carregar individualment les conseqüències del seu compromís». D’aquesta manera criden a participar en una campanya de finançament col·lectiu, via la plataforma verkami, per recollir fons per pagar la nova furgoneta, «els retornarem una @Furgo_Solidaria i l’excedent el destinarem a una campanya comuna pel cas @som27imes», en referència a la campanya de solidaritat amb les encausades pel tancament al Rectorat de la UAB, el 2013, entre les quals hi ha el propi Ermengol (http://www.verkami.com/projects/15938-furgoneta-solidaria).

Text íntegre de la CGT Catalunya:

Cremat el cotxe del secretari general de la CGT de Catalunya
La nit de diumenge a dilluns, el cotxe del secretari general de la CGT de Catalunya va ser cremat a un carrer de Terrassa i ha quedat totalment calcinat.

Ens preocupa que aquest fet hagi passat pocs dies després d’una manifestació sorpresa pel centre de Barcelona contra la repressió del cas ‘Som 27 i més’, on ell és un dels 27 imputats a qui demanen més d’onze anys de presó per defensar la universitat pública. Ens preocupa que hagi cremat a la ciutat on ha tornat a viure fa 15 dies i on va militar des de l’assemblea d’okupes per construir espais d’autogestió i des d’on es va enfrontar al poder i les seves injustícies. Ens preocupa que hagi cremat el cotxe del secretari general de la nostra organització, un sindicat compromès de manera radical amb la lluita de la classe treballadora.

No volem pensar que aquest incendi és una amenaça cap a ell o cap a tota la militància de la CGT per intentar condicionar la nostra acció sindical i social. Si els nostres temors es confirmen, volem deixar clar que aquest tipus d’agressions no aconseguiran de cap manera el seu objectiu.

Si ens toquen a una, respondrem totes.
Visca la lluita de la classe obrera!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
20 de setembre de 2016

Related Articles

Deixa un comentari