Inauguració de la temporada a la Nova Jazz Cava

No Comment
New Talent Combo 4 Fotografia: Cecília Coca

Divendres 7 d’octubre vaig poder assistir a la sempre especial Jam Session d’inauguració de la temporada de la Jazz Cava. Aquesta vegada s’obria amb l’actuació del New Talent Combo, presentat per L’Associació de Músics de Jazz de Terrassa (MuJazzT), els integrants del qual són músics emergents de la nostra ciutat. La formació comptava amb l’Haizea Martiartu al saxo alt, l’Arnau Gil a la guitarra elèctrica, l’Oriol López Calle al piano, el Joan Humet al contrabaix i el Sergi Torrejón a la bateria. Van interpretar temes com «Filthy Mcnasty» d’Horace Silver, «Four» de Miles Davis, «Con Alma» de Dizzy Gillespie o l’arxiconeguda «Moanin’».

Pel que fa als intèrprets, qui va destacar més en el terreny de la improvisació va ser l’Haizea, ja que la seva capacitat d’expressar-se tant sincerament va resultar molt emocionant i commovedora. A més, va sorprendre que tot i tenir una presència molt tímida a l’escenari, sense gosar adquirir protagonisme, captivés amb les seves improvisacions. Tampoc es va quedar curt l’Oriol, que tot i no ser tant acadèmic, desborda musicalitat i sempre afegeix un toc d’originalitat que s’agraeix. A més, es complementa amb l’Haizea en quan a l’actitud, ja que l’Oriol té una vocació de líder clara i en aquest sentit va aportar molta seguretat i extraversió al conjunt. L’Arnau potser és el solista que va quedar més eclipsat aquell dia, però va afegir pes a la secció rítmica ja sòlida gràcies al Joan i al Sergi, un bon tàndem que mai falla.

Pel que fa a la Jam, va ser realment eclèctica i va haver-hi una mescla d’estils interessant. Es va començar per una versió en clau menys jazzística i en català de «Summertime» que va cantar la Maria Betriu amb la presència del mític Adrià Font. Després va ser el torn del Jordi Rabascall, gran cantant i tot un showman damunt l’escenari, i seguidament del jove violinista Joan Torrentó que va destacar com a intèrpret i solista, resultant ser una de les sorpreses més grates de la nit. Ja cap al final, vam poder sentir al saxofonista Miquel Tuset, al guitarrista Víctor Galeote, als bateries Òscar Jorba i Oriol Cot i a una gran cantant que ja és habitual a les jams de la Cava, la Gemma Plans.

En definitiva, un esdeveniment remarcable i variat pel que fa a vocalistes, tot i que malauradament es van trobar a faltar pianistes i contrabaixistes que agafessin el relleu.

Cecília Coca Peña

New Talent Combo 2 Fotografia: Cecília Coca
New Talent Combo 1 Fotografia: Cecília Coca
New Talent Combo 3 Fotografia: Cecília Coca

Related Articles

Deixa un comentari

Anna Murià Preinscripcions juny 2018
MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER