S’estrena l’espai web de xarxes territorials de la Xarxa d’Economia Solidària

No Comment

xarxes XES locals i territorials


Com sabeu, crear i enfortir les xarxes territorials d’economia social i solidària és un dels objectius estratègics de la XES. La comissió de xarxes locals ja fa més d’un parell d’anys que treballa, i com tots els processos de transformació social, ha pres el seu temps la constitució de les primeres xarxes locals i ja estan sorgint més llavors.

Per difondre tota la feina que estan desenvolupant les diferents xarxes, era necessari disposar d’un espai web on poder fer d’altaveu de les notícies de l’economia solidària al territori, trobar tots els recursos que necessitem per muntar una xarxa territorial al nostre poble, barri o districte, així com establir noves relacions d’intercooperació.

Us presentem amb il·lusió aquest espai virtual, que continuarà creixent i millorant recollint les iniciatives de tothom. Volem que sigui casa de totes, que doni fruit i que sigui útil. També ha d’esdevenir un aparador del desenvolupament de l’economia social i solidària a Catalunya, i per això facilitem diferents eines, com el Pam a Pam, les 14 mesures, el Balanç Social, la fira d’ESS o metodologies d’intercooperació per desplegar en qualsevol territori.

L’economia solidària es construeix des del teixit social, l’autonomia i l’arrelament a la terra. Crear xarxes a nivell local, que recullin la diversitat d’iniciatives, fomentar-ne l’articulació i facilitar la intercooperació és clau per construir democràcia econòmica i mercats socials. Al teu municipi ja esteu fent xarxa?

Terrassa (http://xarxeslocals.xes.cat/ca/xarxa-local/terrassa/), Sant Cugat, Baix Llobregat, Barcelonès Nord, Sabadell, Sant Andreu, Sants

http://xarxeslocals.xes.cat/ca/xarxes-locals-articulacio-territorial/

Related Articles

Deixa un comentari