Arriba la Fira d’Economia Social, dissabte a la Plaça Vella

No Comment

Aquest dissabte dia 12 de novembre se celebra, durant tot el matí, la Fira d’Economia Social a la Plaça Vella. Dins el marc del programa Terrassa Cooperativa, s’organitza per primer cop a la ciutat aquesta mostra d’entitats locals vinculades a l’economia social i solidària, amb activitats lúdiques i tallers per conèixer de prop les iniciatives d’aquesta forma d’entendre l’economia, més propera i més social i justa.

fira economia social plaça vella

 

La fira començarà a les 10h, amb una cercavila a càrrec de la Companyia Filigrana Pallassos i amb la col·laboració de l’Associació de Circ Tub d’Assaig. A les 11,15, hi haurà una taula rodona per entendre què és l’economia social.

Més tard, a les 12,30, tindrà lloc la xerrada Què fem amb els nostres diners?, a càrrec de Fiare Banca Ètica i el nucli de l’Economia del Bé Comú de Terrassa. A les 13,30 hi ha previst una actuació musical a càrrec de la cooperativa d’alumnes de l’Escola Tecnos. A les 14h finalitzarà la fira amb una cloenda institucional. Aquí es pot consultar el programa del dia.

Les entitats participants a la Fira són:

• XES Terrassa – Xarxa d’Economia Social de Terrassa

• EBC Terrassa – Economia del Bé Comú de Terrassa

• Escola Tecnos – Cooperatives d’alumnes

• Som Energia, SCCL – Grup Local de Terrassa

• Cor cooperatiu terrassenc, SCCL

• Magroc, SCCL

• E.I. L’Eina, SCCL

• Associació pel Consum responsable i la sostenibilitat de Terrassa (Coope Candela)

• Fiare Banca Etica – Vallès

• L’Heura, SLL (CET)

• Banc del Temps

• Càritas Arxiprestat de Terrassa

• Horts urbans de Terrassa

• La Previsió

• Alternativa 3, SCCL

• Teixidors, SCCL

• Consum cooperativa

La nostra cooperativa Malarrassa, de recent creació, també estarà present a la fira de dissabte.

Les iniciatives que es desenvolupen dins del marc de l’economia social i solidària posen en el centre les necessitats de les persones i estan fermament arrelades al territori.  S’organitzen de manera democràtica i participativa i promouen una ocupació estable i de qualitat.

Actes i activitats durant tot el mes

Les activitats de Terrassa Cooperativa es realitzen del 7 al 18 de novembre de 2016  a diferents espais municipals de la ciutat i estan dirigides a diferents públics i/o grups d’interès. Totes les accions són gratuïtes.

El Servei d’Emprenedoria i Economia Social de l’Ajuntament de Terrassa, conjuntament amb les cooperatives, associacions, fundacions i diferents iniciatives d’economia social de la ciutat, proposen un seguit d’activitats per informar, fomentar i mostrar els avantatges i potencialitats d’aquestes formes d’activitat econòmica que aporten valor econòmic i valor social a la ciutat. La Xarxa d’Economia Solidària – XES Terrassa és col·laboradora d’aquesta iniciativa.

Activitats per a projectes ja creats i/o de nova creació:

– 7 de novembre, 9:30 a 11:30h Que hem de fer per accedir al finançament alternatiu? – Edifici del Vapor Gran al C/Telers, 5 passadís B, 2a planta.
– 8 de novembre 15:30 a 19:30h Saps quin és l’impacte social del teu projecte?- Centre Cívic Avel·lí Estrenjer. Plaça Cultura, 5, Terrassa.
– 10 de novembre, 9:30 a 11:30h La cooperativa i altres formules jurídiques de l’economia social – Edifici del Vapor Gran al C/Telers, 5 passadís B, 2a planta.
– 11 novembre, 9:30 a 11h Introducció a les tècniques d’Optimism Brain Training per estimular la creativitat – Edifici del Vapor Gran al C/Telers, 5 passadís B, 2a planta.
– 14 de novembre, 15 a 17h Formules de cooperació empresarial per a comerços – Centre Cívic President Macià Rambla Francesc Macià, 189, Terrassa.
– 15 novembre, 9:30 a 11:30h Quines assegurances cal conèixer per desenvolupar una activitat econòmica- Edifici del Vapor Gran al C/Telers, 5 passadís B, 2a planta.
– 16 novembre, 16 a 20h Lideratge col·lectiu i gestió compartida – Centre Cívic Ca n?Aurell Plaça del Tint, Terrassa
– 17 de novembre, 9:30 a 13:30h Emprenedoria social: idees de negoci que aporten solucions a necessitats socials- Edifici del Vapor Gran al C/Telers, 5 passadís B, 2a planta.
– 17 novembre 18:30 a 20h Eines de gestió i mesura d’impacte social- Centre Cívic Ca n’Aurell Plaça del Tint, Terrassa

Activitats per a la Ciutadania:

– 14 novembre, 18:30 a 20h Monedes locals i complementàries- Centre Cívic President Macià Rambla Francesc Macià, 189, Terrassa.
– 18 novembre, 19 a 20:30h Vídeo fòrum. Finances ètiques. Documental “Ace Bank” – Centre Cívic Avel·li Estrenjer. Plaça Cultura, 5, Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari