Les reivindicacions del sector telemàrqueting arriben al Parlament Europeu

No Comment

El sector de contact-center o telemàrqueting, viurà una nova jornada de vaga al conjunt de l’Estat espanyol el proper 28 de novembre. Mentrestant, l’Audiència Nacional ha anul·lat ja un article del conveni tot entenent que «desincentiva el gaudi de les vacances»; al temps que delegades del sindicat CGT viatjaren a Estrasburg per reunir-se amb eurodiputades i mostrar que les pràctiques de les empreses xoquen amb les directives europees sobre ocupació.

Aspecte d'una sala de treball. Foto CosMaresme Aspecte d’una sala de treball. Foto CosMaresme

Les empreses del sector tenen noms poc coneguts, com és el cas d’Emergia amb seu a Terrassa, però els seus principals clients són, entre altres les grans corporacions del famós Ibex 35, així com bona part de les administracions públiques que, en alguns casos, deriven la gestió del telèfon d’atenció al ciutadà.

Entre les reivindicacions que porten a la vaga figura la d’establir la directiva europea 2001/23 sobre successió de contractes, per acabar amb l’actual sistema de subrogacions de plantilles, al punt 18 del conveni, que permet que les treballadores siguin acomiadades cada vegada que una empresa canvia el servei de contracta; de manera que hi ha gent que porta fins a 15 anys treballant però té només 1 d’antiguitat.

Els sindicats del sectors, aquesta vaga està convocada per totes les forces, reclamen també que s’apliquin les recents sentències europees sobre drets de les treballadores temporals. Fins ara, una persona amb contracte temporal pot ser acomiadada si hi ha disminució del volum de trucades encara i que el servei continuï.

Pel que fa a l’article del conveni anul·lat per l’Audiència Nacional, aquest va ser impugnat en setembre per la UGT, junt amb CGT i CCOO i CIG també més tard, perquè la forma de retribució que estableix fa que el sou del mes de vacances no sigui el mateix d’un mes ordinari, violant així la legislació europea al respecte.

Related Articles

Deixa un comentari