27/11 Presentació del CD «Rencontres» de GipsyNURProject a la Nova Jazz Cava

No Comment

Gipsy NUR Project, és un projecte musical de cançons en francès i en català amb jazz manouche i swing. Desprès d’un any de feina amb concerts a tot tipus de llocs, ha sortit a la llum el seu primer disc titulat “Rencontres”.

Gipsy NUR Project, resident a Terrassa (Barcelona) neix al juny del 2015, empès per la cantant Núria Jaouen.

Després d’un any de molta activitat i d’una gran acceptació del públic (concerts en directe, privats, festivals,…) hem decidit plasmar les idees musicals de la fundadora Núria Jaouen en la gravació del seu primer disc de cançons pròpies en francès i algunes en català a l’estudi professional HitSound La Locomotora de Terrassa amb el productor i guitarrista Lluís Cuadrench.

Tot va començar interpretant cançons franceses antigues i algunes actuals amb els estils swing i jazz manouche (Édith Piaf, Charles Trénet, George Brassens, Serge Gainsbourg, Zaz,…) però sobretot temes propis escrits tant lletra com música i arranjaments per la cantant i pianista Núria Jaouen, nascuda a París i originària de Perpinyà, de mare catalana i de pare francès.

Els membres del projecte:Núria Jaouen, piano, clavicèmbal, melòdica, teclats, veu i composició; Oleksandr Sora, violí; Svetlana Tovstukha, violoncel; Lluís Cuadrench, guitarra, gravació i mescla (HitSound Studios, La Locomotora, Terrassa), Joan Humet, contrabaix i Oriol Gonzàlez, bateria.

El disc, porta com a títol “Rencontres” (encontres, trobades, en francès) conté onze temes propis, nou en francès i dos en català, amb formats diferents, a trio (piano/veu, guitarra i contrabaix), a quartet (amb bateria), a sextet (piano/veu, violí, violoncel, guitarra, contrabaix i bateria) i algunes més íntimes a piano i veu.

Les cançons són inspirades de grans músics com: Édith Piaf, Barbara, Brassens, Sanseverino, Bénabar, Les Ogres de Barback, La Rue Kétanou, Zaz, i en particular Thomas Fersen per la poesia de les seves lletres, utilitzant sovint animals per parlar de situacions quotidianes humanes.

A part, la particularitat del projecte resideix en la voluntat d’introduir instruments usualment propis de la música barroca com ho és el clavicèmbal, així com els tocs balcànics del violinista ucranià Oleksandr Sora i l’impactant expressivitat i tècnica de la violoncelista Svetlana Tovstukha, tot plegat donant lloc a un interessant resultat fresc i original.

Diumenge 27 de novembre a les 19h a la Nova Jazz Cava de Terrassa. Entrada: 7 euros.
Reserves: gipsynurproject@gmail.com però es poden comprar directament in situ.

Related Articles

Deixa un comentari

MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER