Més de 1.000 alumnes ja participen al concurs ‘Ficcions’

No Comment

La novena edició del concurs literari Ficcions ja compta amb un total de 1.045 participants de 170 centres educatius, dels quals 739 són de Catalunya, 201 són del País Valencià i 105 de les Illes Balears.

D’entre ells, un total de 69 alumnes de 15 centres educatius del Vallès Occidental participen al concurs de creació literària enfocat a joves de 14 a 18 anys. L’Escola El Cim de Terrassa és, per ara, el centre més participatiu de la província en aquesta novena edició del certamen.

 

Les inscripcions per participar al certamen de creació literària es van activar el 2 de novembre i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins el dia 27 de febrer a través de la pàgina web: www.ficcions.cat.

Ficcions

El funcionament

El concurs “Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’AMIC, busca impulsar l’ús de la llengua catalana a la vegada que incentiva la creativitat i la imaginació dels joves.

Prenent cinc inicis de novel·la (Olor de colònia de Sílvia Alcàntara, L’aniversari d’Imma Monsó, El nom del vent de Patrick Rothfuss, L’aire que respires de Care Santos i L’altre costat de l’infern de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través de la web seguint el calendari d’entrega. La participació pot ser individual i/o en grup de fins a tres persones.

Jurat i premis

A partir del 17 d’abril, últim dia per entregar la darrera part del relat, un jurat format per persones vinculades al món literari i de l’educació s’encarregarà d’escollir els guanyadors i els finalistes. Amb motiu del 20è aniversari de l’AMIC, el veredicte es farà públic en un acte a La Pedrera de Barcelona on es farà l’entrega de premis i on hi podran assistir tant alumnes finalistes com familiars i professors. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà al professor/a més motivador/a.

Anteriors edicions

En la darrera edició hi van participar més de 3.200 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià provinents de més de 370 instituts. Aquesta xifra suposa un increment del 80% respecte a l’edició del 2014, un fet que volem agrair tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.

Related Articles

Deixa un comentari