El comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa desconvoca la vaga

No Comment

El comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa anuncia la desconvocatòria de les aturades previstes per la propera setmana després de la reunió mantinguda amb la direcció de l’entitat.

Els motius d’aquesta desconvocatòria són conseqüència de la decisió, per part del Consell de Govern del CST, d’excloure totes les afectacions laborals contingudes en el Pla d’Empresa aprovat al novembre del 2016 i el compromís, per part del Consell de Govern del CST de buscar fórmules alternatives que permetin assolir els objectius pressupostaris perseguits pel Pla d’Empresa sense afectar les condicions laborals dels treballadors del Consorci.

Davant d’aquesta postura del Consell de Govern, el Comitè d’empresa s’ha mostrat satisfet d’haver trobat una solució alternativa a una convocatòria de vaga que sempre s’havia fet “a contracor” i ha valorat positivament el paper mediador que el Servei Català de la Salut ha tingut durant les negociacions. Malgrat aquest petit èxit, el Comitè d’empresa també ha demanat garanties jurídiques que facin irreversible el compromís adoptat per la direcció del CST, que garanteixin l’estabilitat laboral de treballadors i treballadores i que permetin a ambdues parts tancar definitivament el conflicte.

L’anunci de la desconvocatòria arribava poc després que el grup municipal de TeC fes públic un comunicat posicionant-se a favor de les reivindicacions dels treballadors del CST i defensant una solució al conflicte que posés fi a l’infrafinançament històric que pateix l’Hospital de Terrassa i respectés la situació laboral d’uns treballadors que ja han estat prou malmesos. A més a més, TeC critica amb duresa la reiterada deixadesa de l’alcalde Jordi Ballart en tot aquest conflicte assenyalant-lo com un dels responsables de la crisi viscuda entre treballadors i equip de govern del CST ja que, segons aquest grup municipal, els vots a favor del Pla d’Empresa de l’equip de govern significaven “assumir el seus continguts i deixar sols els treballadors en les seves reivindicacions”.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER