El salari anual de les dones hauria d’incrementar-se un 30% per a igualar-se al dels homes

No Comment

La Secretaria confederal de Mujer e Igualdad de CCOO ha publicat l’informe «Brecha Salarial: El peaje de la discriminación» on s’analitzen els factors que influeixen en la desigualtat salarial de gènere.

Aquest estudi posa de manifest que les dones pateixen una doble esquerda en el mercat laboral: per una banda, cobren salaris inferiors als dels seus companys i, per altra banda, treballen, majoritàriament, a temps parcial, acumulant menys cotització.

Entre les dades presentades a l’informe hi ha la diferència salarial entre dones i homes a l’estat espanyol, que a l’any 2014 es situava en 5.983 euros menys per a les dones. Aquesta diferència indica que el salari masculí equival al 130% del sou femení i que, per equiparar-los, el de les dones hauria d’incrementar-se en un 30%.

botomalarrassa

Des de CCOO expliquen que aquesta esquerda salarial és conseqüència de diversos factors que condicionen l’accés de les dones al món laboral i recorden que, els darrers anys, les reformes legislatives i retallades derivades de la crisi econòmica han agreujat aquesta situació.

Per a combatre aquesta situació el sindicat posa èmfasi en la necessitat d’adoptar mesures que fomentin la contractació indefinida a jornada completa des de l’inici i la inclusió a les negociacions col·lectives de clàusules per a la promoció de les dones a les empreses. A més a més, des de CCOO insisteixen en la necessitat de desenvolupar polítiques d’igualtat que facilitin la vida laboral, familiar i personal i que contribueixin a la permanència de les dones al mercat laboral i facilitin, de manera lliure de tota discriminació, el seu desenvolupament professional .

Related Articles

Deixa un comentari