[Miquel Mallafré] Democràcia avançada

No Comment

M’agradaria d’una vegada per totes que algú assumís alguna responsabilitat, el fet de ser militant del PP ja no serveix. Sr. President d’allà, a dia d’avui tinc clar que vostè no cessarà a ningú per incompetent o per corrupte, seria el súmmum de la seva incoherència. Això sí, a vostè li encanta dir i omplir-se la boca amb: “Espanya és una democràcia avançada”, miri si n’és d’avançada que ja no cal ni votar, és com l’art abstracte, tan avançat que ja no cal aprendre a dibuixar. El fet de pensar que vivim en una democràcia, fa de l’Estat espanyol una dictadura perfecte. Esdevé com una hamburguesa vegetal, una contradicció en ella mateixa. Vostè sr. Rajoy, darrerament està sembrat. Com és possible acumular tanta caspa dins d’un cervell humà?

Una democràcia tan avançada que hem esdevingut un altra cop una “democràcia orgànica”, però ara som “avançada”, visca la semàntica. Avançada en què exactament? Seré molt antic, però prefereixo el concepte tradicional de democràcia, aquella on els ciutadans són els que tenen el poder, digui’m nostàlgic. Que parli de democràcia una persona com vostè i els seus, que han infringit totes les lleis i que han tornat als temps d’abans de la Constitució, no em negarà que el concepte s’ha desvirtuat i, molt. Governar provocant arcades sota la supervisió de la FAES, és una democràcia avançada?

botomalarrassa

Diria que el diàleg sempre es fa entre iguals, gent capaç d’entendre què es negocia, amb vostè és impossible. El més lamentable és que no és culpa seva, no poder votar en una democràcia és com follar per mantenir-se verge. Diria que estem a les antípodes d’una democràcia, amb una Constitució que només serveix per establir un calendari de festes, i que no té cap altre objectiu que enganyar a un país de súbdits, amb una Església Catòlica que campa com li surt de la campana cobrant de l’Estat, mentre aquest s’apropia de tots els bens mobles i immobles que pot. Miri, quan a la paraula democràcia se li afegeixen uns quants adjectius és per camuflar que no és realment una democràcia.

M’agradaria convidar als futurs antropòlegs a fer un estudi profund sobre el 30,5% de gent que diu trobar-se satisfeta o molt satisfeta amb la situació actual que vostè gestiona. Si es confirma que estem al davant d’éssers racionals és molt probable que en aquest nucli de població trobem les bases sociològiques del relativisme cognitiu. Per poder constatar que som la democràcia que vostè diu, només cal veure com “posen ordre” als carrers, com desnonen, com els jubilats han de manifestar-se per que els tornin el seus diners que un grup de delinqüents (banquers) s’han petat. Només cal veure tots els casos de corrupció que té oberts el seu partit, veure com els mitjans no donen a l’abast per informar de tot l’oceà de merda que els envolta. De fet, és molt possible que quan aquest escrit surti ja ens hagin tornat a desbordar amb una altre despropòsit. Això és una democràcia avançada?

El PP que vostè presideix és un clan. L’interès general els importa un carall, aquí només importa el que faci i digui el clan. No cal dir qui és del clan a aquestes alçades del drama. Al clan pertany la minoria selecte amb milions en comptes bancaris aquí o a on calgui. És normal que vostè defensi al clan i els seus membres, per això van crear un partit com el seu, és per això que segueixen lluitant pels seus interessos de clan. He dit normal, no ètic, l’ètica els ve massa gran. El que realment és digne d’estudi és que persones que no pertanyen al clan els recolzin per aconseguir els seus objectius, sobretot quan el clan més aviat se’ls passen pel folre. Aquests, els votants irresponsables, són els veritables culpables d’aquest desastre de govern putrefacte que patim. A votar s’ha d’anar llegit, sinó, passa el que passa. Ningú dubta a hores d’ara que van venir pel que van venir, o sigui, per firmar la rendició incondicional davant els mercats i, la resta us la rellisca.

Molt malament deu tenir el pati quan els “palmeros” han de començar a fer floritures impossibles per mantenir el discurs del “aquí no passa res” i “s’ha de respectar la presumpció d’innocència”. Vostès s’han venut al millor postor internacional, aquí els únics innocents, les úniques ànimes de càntir som els ciutadans que ens estem menjant la seva incompetència, com així ho indica el guió. Estem de polítics professionals, de fiscals i jutges, de claca, d’assessors, de periodistes a sou, d’experts, en definitiva de crosta purulenta fins al cap d’amunt.

Deixem-nos de tonteries. Una de les que vostè ha fet per la democràcia, és haver desmantellat sense pietat la sanitat pública i l’ensenyament, només per això vostè hauria de ser castigat penalment. L’altre, ha estat la consulta catalana, no té cap altre argument que fer bordar els seus fiscals, enlloc d’afrontar el gran marron que té a sobre. Vostè ja no és tan sols un inepte, vostè és un negligent polític molt perillós, vostè està jugant amb vides humanes.

El grau de degradació moral i ètic en la vida pública al que ens ha portat vostè i el seu clan, supera amb escreix els pitjors malsons. Estic convençut que heu sorprès als vostres votants més recalcitrants, aquells que tenen la mateixa empatia vers els demés que una boa constrictor davant un pollastre de granja. Cada cop que vostè parla de democràcia, els lleons del Congrés tremolen i es caguen al damunt.

miquel mallafré, 8 de març de 2017

Related Articles

Deixa un comentari