L’escriptora i activista Brigitte Vasallo portarà a Terrassa la seva denúncia contra l’islamofòbia

No Comment

L’escriptora i activista Brigitte Vasallo visitarà Terrassa el proper dimecres 15 de març per oferir una xerrada sobre l’anomenat «purple washing».

La xerrada, organitzada pel col·lectiu LGTB Terrassa, girarà al voltant d’aquesta expressió anglosaxona que serveix per explicar la instrumentalització que es fa d’algunes lluites feministes amb la finalitat de legitimar polítiques d’exclusió contra poblacions minoritzades. El «purple washing» o «rentat lila», com denuncia Vasallo, és una manera d’amagar dins els discursos feministes l’islamofòbia o la fòbia contra les treballadores sexuals entre d’altres. Un bon exemple en seria tot el soroll mediàtic que hi ha al voltant de temes com l’ús del vel o la polèmica que va esclatar l’estiu passat arran de l’ús del burquini als països occidentals.

L’ús del terme «purple washing», encunyat per la propia Vasallo, neix prenent com a referència el ja existent «pink washing» o «rentat rosa» amb el que el feminisme anglosaxó va començar a denunciar les agressives pràctiques de màrqueting amb què diferents empreses utilitzaven a les dones víctimes de càncer de mama, utilitzant el llaç rosa i discursos suposadament solidaris per a incrementar les vendes de productes pels quals, paradoxalment, s’utilitzaven ingredients que augmentaven el risc de patir la pròpia malaltia.

Durant la xerrada,que tindrà lloc a les 20:00h al Casal de la Dona, Vasallo estarà acompanyada per Najoua Mesbahi, formadora, educadora, integradora social i feminista musulmana.

 

16406610_971386602997100_7732290636624945829_n

Deixa un comentari