El BiTer presenta les seves 6 rutes amb bicicleta per l’Anella Verda de Terrassa

No Comment

El BiTer ha elaborat 6 de les rutes més entranyables per conèixer l’Anella Verda de Terrassa. Són moltes les possibilitats de fer recorreguts fàcils amb bici. En alguns casos cal baixar i caminar, amb la bici la mà, pels forts pendents, però després hi ha llargues baixades per gaudir, però sempre amb velocitats moderades i amb respecte cap a la resta de persones que gaudeixen a peu dels camins de l’Anella Verda. Les 6 rutes són:

-Les Masies Torrebonica [Est]

-Els Camí dels Monjos i Les Masies del Sud [Sud-est]

-Les Paparoles (Torrent de la Grípia i Camí dels Monjos) [Nord-est]

-El Llac Petit [Nord-oest]

-Can Palet de Vista Alegre i Les Martines [Sud-Oest]

-Can Candi i la Font del Janot [Nord]

Rodant per l'Anella Verda. Foto BiTer Rodant per l’Anella Verda. Foto BiTer

Les rutes són d’entre 11 i 17 km i estan pensades per a un públic familiar i per conèixer la riquesa natural i cultural del nostre entorn proper, com ara camins històrics, masies i rieres.

S’ha editat una guia per a cada ruta, per que tothom la pugui fer pel seu compte. El BiTer guiarà una ruta cada mes per als seus socis.

El BiTer vol fer també amb aquesta iniciativa una pedagogia doble: 1) transmetre el respecte cap a la resta de persones que caminen pels camins i 2) el respecte cap a l’activitat agrícola i els boscos: no fer ús de corriols, ni trepitjar els camps sembrats.

La primera sortida serà aquest diumenge 19 de març: Els Camí dels Monjos i Les Masies del Sud.

Les rutes es poden consultar a: https://biter.cat/anella-

L’Anella Verda de Terrassa és la part del territori que es troba entre l’entorn urbà i els límits municipals i representa el 65% del territori de Terrassa. Amb un paisatge tranquil i d’aspecte rural, aquest territori envolta la ciutat pels quatre costats amb una harmoniosa combinació de boscos, camps i torrents que conformen una autèntica Anella Verda.

botomalarrassa

Aquesta iniciativa compta amb el suport del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i la col·laboració de l’Associació de Propietaris per a la Sostenibilitat de les Finques Agroforestals de Matadepera i Terrassa.

L’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) té com a objectiu la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i lleure normalitzat a Terrassa. Volen que Terrassa sigui una ciutat on tothom pugui desplaçar-se d’un punt a l’altre en bicicleta i de forma segura. Ho volen aconseguir promovent la cultura de la bicicleta, ensenyant a anar-hi a qui no en sàpiga, promovent la pacificació de la circulació de cotxes i motos, augmentant la xarxa de carrils bici, instal·lant aparcaments de bicicletes arreu, denunciant punts conflictius i realitzant tot tipus de campanyes i accions de promoció.

Related Articles

Deixa un comentari