Campanya d’AI: 6 anys de guerra a Síria, ja és hora que hi hagi justícia per als milions de víctimes

No Comment

Amnistia Internacional: Sis anys de guerra a Síria, ja és hora que hi hagi justícia per als milions de víctimes de la guerra.

Amnistia Internacional Grup Local Terrassa surtirà al carrer el proper dia 23 d’abril, de 10h a 19h, a la Plaça del Progrés per demanar #JusticiaPerASiria #JusticiaParaSiria.

Amnistia Internacional

Mentre els crims de guerra i els crims de lesa humanitat segueixen quedant impunes a Síria, una campanya d’Amnistia Internacional que marca el sisè aniversari de la crisi demana als líders mundials que emprenguin accions immediates per oferir veritat, justícia, i reparació als milions de víctimes del conflicte.

La campanya «Justícia per a Síria» demana als governs que posin fi a la impunitat i facin realitat la rendició de comptes per al poble sirià a través de dues vies. D’una banda, oferint suport i finançament al mecanisme d’investigació sobre Síria votat per l’Assemblea General de les Nacions Unides al desembre de 2016, i d’altra banda, aplicant el principi de jurisdicció universal per investigar i jutjar, en els seus propis tribunals, als presumptes autors de crims de guerra i de crims de lesa humanitat a Síria.

«Després de sis anys terribles, no hi ha excusa per permetre que els crims horribles de dret internacional que s’estan cometent a Síria quedin impunes», ha afirmat Pere Moreno Garcia). Activistes d’Amnistia Internacional surten al carrer per demanar #JusticiaPerASiria #JusticiaParaSiria, però volen centrar l’atenció en les greus violacions de drets humans que s’estan cometent a la presó militar de Saydnaya.

Aquesta presó militar és el lloc on l’Estat sirià mata brutalment al seu poble. Les víctimes són, en la seva immensa majoria, civils contraris a l’opinió del Govern. Des del 2011, milers de persones han estat executades extrajudicialment, a la forca, en execucions massives. Moltes han mort després de sofrir tortures o haver estat privats de menjar, aigua, medicaments i atenció mèdica.

botomalarrassa

“Per Amnistia Internacional, aquests assassinats, tortures, desaparicions i extermini que s’estan produint a la presó de Saydnaya formen part d’un atac generalitzat i sistemàtic contra la població civil per part de l’Estat. Són, sens dubte, crims de lesa humanitat”, ha destacat Pere Moreno Garcia. Per això, AI crida a sortir al carrer, per demanar justícia per a les víctimes del conflicte de Síria i que els responsables siguin portats davant la justícia”.

Síria en xifres:

-Persones mortes: més de 400.000, més de la meitat civils. Això vol dir almenys 1 de cada 100 persones sirianes ha mort a causa del conflicte.

-Persones desplaçades internament: més de 8 milions

-Persones refugiades: prop de 5 milions, la majoria dones, nens i nenes.

-Víctimes de desaparició forçada: Al voltant de 75.000.

-Persones sota custòdia del govern sirià víctimes d’extermini (mortes per falta d’aliments, d’aigua, d’atenció sanitària, per condicions inhumanes): més de 17.700.

-Persones sota custòdia del govern sirià víctima d’execució extrajudicial: Entre 5.000 i 13.000 a la presó de Saydnaya.

-Perpetradors d’abusos que han retut comptes: 0

Related Articles

Deixa un comentari