Telemàrqueting: sense acord, vaga de CGT el 17 de març. (Xerrada al Kasalet, delegades de COS d’Emergia, 24 març)

No Comment

Emergia kafeta kasalet 24 març 2017

Aquest mes de març, amb vaga inclosa el passat dia 17, convocada per CGT, porta notícies de la negociació del conveni de telemàrqueting, tele-operadores o contact-centers. Mentre la central anarcosindicalista avalua com a «èxit» el resultat de la vaga de 24 hores del dia 17 (a València es va realitzar el dia 20, per coincidència amb les festes de Falles): «ha estat incontestable, lampli seguiment es va notar en la immensa majoria dels serveis»: telecomunicacions, banca electrònica, asseguradores, energètiques o administracions públiques, que segons fonts del sindicat es van veure clarament afectades en el servei d’atenció al client, amb missatges gravats durant tota la jornada indicant que “no se podia prestar el servei correctament”.

Els motius de la vaga que apunten: pujada salarial que permeti recuperar el 5% de poder adquisitiu perdut amb lanterior conveni, que s’eliminin les fórmules d‘acomiadament que el telemàrqueting té a la seva disposició «gràcies als anteriors convenis firmats per CCOO-UGT».

botomalarrassa

I cal eliminar, exigeixen, larticle 17 que permet a las empreses acomiadar abans que acabi lobra; incrementar el nombre de contractes indefinits i el de contractes amb jornada completa «per poder viure del nostre treball».

Des de CCOO, central majoritària a la mesa de negociacions, consideren tanmateix que s’ha arribat a un punt en què es pot veure «sortida a un conveni que porta ja dos anys i tres mesos de negociació enquistada». Els punts més importants d’aquesta sortida, informen, són: l’exigència de conversió a indefinides de les persones contractades abans del 2010; disminució de la irregularitat de la jornada, dies de descans, programació de jornades i horaris; augment de les jornades completes reduint així la parcialitat, «per poder guanyar un salari suficient per arribar a final de mes».

La confederació reclama també la limitació de presència d’empreses multiserveis «que fan seure al nostre costat companys i companyes amb salaris més baixos i amb menys drets». Finalment, sobre el salari, proposen un augment anual parell a l’increment del cost de la vida.

Segons CCOO aquestes propostes poden ser acceptades per la patronal, «gràcies a les mobilitzacions de la tardor passada; a les denúncies presentades en els tribunals i a la pressió mediàtica que fem als clients a les xarxes socials». De moment, asseguren, s’ha aconseguit que la patronal abandoni la proposta d’eliminar el complement que paga quan les treballadores estan de baixa.

Per aquests motius, a diferència de CGT, la gent de CCOO proposa «forçar fins el final la negociació i exigir un acord que millori les nostres condicions laborals sense forçar més descomptes en les nòmines dels treballadors». Ho fa al temps que critica l’opció de CGT, qualificant-la de «criticar i demanar impossibles, sense oferir alternatives».

CGT, mentrestant, considera «incomprensible el canvi de rumb que han pres altres organitzacions sindicals, fent una crida pública para refredar la lluita”, al temps que declara que la resposta a aquesta actitud l’han donada les treballadores durant el dia de vaga del 17 de març.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari