Dinar-tertúlia a La Trobada: “Hi ha aliments que són míssils per l’intestí i ens provoquen malalties”

No Comment

“La nutrició per prevenir el càncer”, aquest ha sigut el tema central del dinar-tertúlia amb la nutricionista Jordina Casademunt.


jordina casademunt la trobada 2 Moment del dinar-tertúlia amb la nutricionista Jordina Casademunt a La Trobada. Foto: Marc Riera

La clau està a millorar l’intestí, “ja que és la muralla per defensar-nos del medi intern a l’extern, i si no tenim una bona muralla que ens protegeix de microorganismes externs, tindrem més facilitat de patir malalties.” Casademunt, que va participar en el dinar-tertúlia al restaurant La Trobada el passat dilluns, defineix com “l’abecé anticàncer amb la base de les verdures, el menjar de varietat, reprendre els orígens nostres, més naturals i menys processats”. La nutricionista defineix el sucre com un verí, sigui l’emmascarat o bé el de sobretaula. L’excés de farines i de lactis, el gluten o el blat, s’han de reduir.

Els aliments a potenciar, són les verdures i les fruites de temporada i ecològiques. La pràctica d’esport diària, així com el consum de peix blau petit són alguns dels consells que Casademunt recomana per una bona alimentació per combatre malalties com el càncer. També ha donat importància a les coccions dels aliments, en el cas de les verdures, de 4 a 5 minuts, o bé, d’animal, a baixa temperatura i de llarga durada.

botomalarrassa

jordina casademunt la trobada“Hi ha vegades com problemes de gasos o bé de males digestions, problemes respiratoris provenen de l’intestí”, per treballar-ho és a través de la dieta, dieta d’exclusió dels principals aliments que provoquen problemes intestinals. “Segons quins aliments tiren míssils a l’intenti i s’han d’evitar i construir una bona muralla”.

Després de la xerrada de la nutricionista, La trobada s’ha convertit en un consultori amb assistents molt experts en el tema, han preguntat i debatut sobre diversos temes dins de la nutrició.

Text i imatges de 
Marc Riera

Related Articles

Deixa un comentari

#agendaMLRS
 1. Teatre : Deixeu-me un tenor!

  novembre 24 21:30 - desembre 30 23:00
 2. Acte “Des del municipalisme a la Generalitat” de Catalunya en Comú Podem

  desembre 11 19:00 - 20:30
 3. Commemoració del Dia Universal dels Drets Humans

  desembre 11 19:30 - 20:30
 4. Club de Lectura: La mecànica de l’aigua

  desembre 12 18:00 - 19:00
 5. Commemoració del Dia dels Drets Humans

  desembre 12 19:00 - 21:00
 6. Acte Central 21D CUP a Terrassa

  desembre 12 19:00 - 20:00
 7. JAM SESSION

  desembre 12 21:00 - 22:30
 8. Club de Lectura d’Amics de les Arts: “Hamlet”

  desembre 13 19:00 - 20:30
Enquesta sobre Malarrassa
foto diari octubre Respon aquesta enquesta i ajuda'ns a millorar! L'enquesta és totalment anònima. Dedica només 5 minuts del teu temps a respondre a aquest qüestionari.
SEGUEIX-NOS A TWITTER