Ha mort Apolo Giménez, històric activista, líder veïnal de Terrassa i militant del PSUC

No Comment

ApoloApolo Giménez, persona emblemàtica vinculada a la història de la Terrassa dels darrers 60 anys, va traspassar ahir dimecres.

Icona local de la militància antifranquista i de l’activisme social, l’Apolo, Cayetano a la clandestinitat, forma part de la gent que va arribar a Terrassa des de la seva Granada natal, l’any 1954, Vinculat al desenvolupament del barri de La Maurina (també fou president de l’associació de veïns), des d’aviat s’incorporà a la militància activa del PSUC, organització de la que fou dirigent, autèntic bressol de les lluites i reivindicacions dels veïns de Terrassa. També va destacar en la seva faceta de sindicalista des de CCOO, ja que va treballar des de 1970 fins a la seva jubilació a la fàbrica Lucas -CAV Condiesel (després Delphi).

Entre el 1968 i el 1999 va presidir l’Associació de Veïns de La Maurina. Posteriorment, durant dotze anys més, l’Associació del Casal de la Gent Gran de La Maurina, i també va estar vinculat a la FAVT.

Lluitador incansable i mereixedor de diversos reconeixements, i molt estimat entre els veïns, l’Apolo també va rebre la Medalla d’Honor el 2013 per part de l’Ajuntament de Terrassa.

Familiars i amics de l’Apolo hi seran presents a la vetlla des d’aquesta tarda a les 18h, a la sala núm. 2 del Tanatori de Terrassa. La ceremònia serà dissabte dia 1 a les 12h.

CCOO lamenta la mort d’aquest també històric sindicalista

En un comunicat, CCOO de Catalunya i CCOO d’Indústria de Catalunya expressen el seu condol per la mort, ocorreguda ahir, d’Apolo Giménez García, històric membre del sindicat al Vallès Occidental.

Nascut el 7 d’agost del 1937, ha estat un històric sindicalista del sector del metall i del Vallès Occidental, treballador i dirigent de CCOO a l’antiga Lucas-CAV Condiesel (posteriorment Delphi Diesel Systems), i referent sindical i polític (militant al Partit Socialista Unificat de Catalunya-PSUC des del 1955) per a moltes persones.

Lluitador incansable contra la repressió franquista, va ser acomiadat durant mes d’un any a Condiesel, junt amb altres companys, per defensar unes condicions de treball dignes. En aquells anys li deien “el noi de la bicicleta”, ja que repartia octavilles il·legals amb la seva bicicleta durant l’època franquista.

També va estar molt vinculat al moviment associatiu de Terrassa (va ser president de l’Associació de Veïns La Maurina entre el 1968 i el 1999), i va rebre la Medalla d’Honor de la Ciutat de Terrassa l’any 2013.

En el darrer Congrés de la Unió Intercomarcal de CCOO del Vallès Occidental – Catalunya Central, celebrat el passat 8 de març, es va aprovar que es posaria el nom d’Apolo Giménez a l’Escola Sindical de la Unió, un anunci que ell va rebre amb molta satisfacció.

Des de CCOO, fem extensiu el nostre condol a tota la seva família i amics.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER