[Miquel Mallafré] La Monarquia és el problema?

No Comment

La Monarquia no és tan sols la Família Real, la qual està formada per tretze o quinze membres. La Monarquia és tot un sistema de clientelisme al que està subordinat tot el sistema polític, econòmic i social de tot un país. Hi ha centenars de famílies nobles escampades per Espanya que tenen negocis en l’IBEX-35 i que fan i desfan per enriquir-se cada vegada més. La Monarquia és un sistema en el que es concentren les elits franquistes que van passar de ser famílies privilegiades durant el paraigües del Franquisme a ser-ho després sota la democràcia.

Políticament suposo, que tots els partits que toquen el poder estan condicionats per aquest ordenament econòmic que manté la cadena de favors d’aquesta oligarquia i impedeix que es puguin fer reformes en profunditat i una redistribució de la riquesa molt més justa. La Duquessa d’Alba i la seva inacabable família, tenia i tenen tantes propietats que poden anar des de la punta sud de la Península Ibèrica fins la punta nord de la mateixa sense deixar d’aixafar terrenys de la seva propietat. A més la forma radial que tenen les infraestructures de l’Estat, que neixen i moren a Madrid extraient els recursos econòmics de la resta de regions perifèriques per obtenir l’enriquiment de la burgesia extractiva de Madrid, neix amb la Monarquia Borbònica. Això condiciona el creixement econòmic de la resta de territoris de l’Estat.

botomalarrassa

Socialment també afecta. Només s’accepta la visió unitària, indivisible i monàrquica de l’Estat, herència de la visió borbònica de Felip V. Qualsevol que plantegi una forma d’Estat diferent, ja sigui plurinacional o republicana, és automàticament defenestrat pels mitjans de comunicació, desacreditat per les elits polítiques i pels expresidents des de la seva menjadora.

Així que, el debat sobre la Monarquia és del tot pertinent i quant abans s’hauria d’abordar per liquidar-la definitivament. Queda el suficientment clar?

miquel mallafré

Deixa un comentari