El Drac Baluk Astharot, protagonista d’un llibre per Sant Jordi

No Comment

El Drac Baluk Astharot del barri de Ca n’Aurell, Terrassa, és un dels 50 protagonistes d’un llibre que es posa a la venda per Sant Jordi. Es podrà adquirir a la parada de venda de llibres i roses de la colla d’aquest drac, a la plaça del Progrés de Terrassa, que reivindicarà un cop més el drac com a figura positiva.

BALUK 50dracs1

El Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell viuen Sant Jordi com un dels dies més especials de l’any, però aquest cop el reben amb més il·lusió que mai: el Drac Baluk, l’emblema de l’entitat i una de les figures de bestiari popular més conegudes de la ciutat, és un dels protagonistes d’un llibre que serà a les llibreries aquest diumenge que ve.

El Drac Baluk fa la seva aparició al llibre infantil 50 dracs. Petita guia dels dracs de Catalunya, 2n volum, publicat per l’editorial El Cep i la Nansa i que fa un repàs a una cinquantena de bèsties de tot el país. L’autor del llibre és Aitor Garrido, i les il·lustracions són de JuanolO. A més, també apareix al llibre 50 dracs per pintar, on els més petits de la casa poden entretindre’s posant color al Baluk i als altres dracs que hi apareixen.

botomalarrassa

Els dos llibres es podran comprar per un preu de 12 i 5 euros, respectivament, a la parada de llibres i roses que tindrà la colla canaurellenca durant tot el cap de setmana de Sant Jordi: dissabte 22 i diumenge 23 d’abril, diada de Sant Jordi, a la plaça del Progrés de Terrassa.

Al llarg dels dos dies, i com ja és tradició, els membres de l’entitat vendran llibres i roses, a més de comptar amb un dels protagonistes de la diada: el drac, que acompanyarà els membres de la colla en una jornada en què volen reivindicar aquesta figura davant del discurs habitual en què sempre se’l deixa com el dolent de la pel·lícula. Ho faran sota el lema “Volem Dracollir”.

L’any passat, la campanya que van protagonitzar, “Stop Draguicidis!”, i que incloia un manifest contra la discriminació dels dracs, va aconseguir un gran ressò a les xarxes socials i als mitjans de comunicació.

BALUK 50dracs2

Related Articles

Deixa un comentari