L’Associació de Veïns del Barri Segle XX celebra els 50 anys

No Comment

L’entitat veïnal ha tret al carrer la seva publicació Bocamoll, la número 93.


 

L’AVV del Barri Segle XX ha preparat tot un seguit d’activitats per celebrar el seu 50è aniversari com a associació veïnal, el qual s’allargarà durant tot l’any.

El dijous 20 d’abril, a les 19h, tindrà lloc la conferència La Teoria del riure, a càrrec de Claret Papiol, doctor emèrit en causes perdudes. Serà a la sala d’actes del Casal del Barri Segle XX. El diumenge 30 d’aquest mes, hi haurà una sortida a Tuixent (Alt Urgell) adreçada als veïns. Al temps, es pot veure una exposició Un barri en construcció, a l’Arxiu Històric Comarcal (Carrer Baldrich, 268), la qual estarà disponible fins l’octubre.

cartell 50 anys S XX per email

Revista Bocamoll número 93

L’edició del Bocamoll corresponent a aquest quadrimestre ja hi és al carrer. En la mateixa d’explica la situació d’alguns projectes i reivindicacons en què l’AVV participa, com ara la plataforma ciutadana de la Taula de l’Aigua, i la seva tasca en pro d’una gestió pública i democràtica amb control ciutadà del servei d’abastament d’aigua. D’altra banda, s’informa sobre la situació de l’hort urbà del barri, així com del Pacte per la recollida selectiva dels residus, de l’Escola Bressol Municipal, o del Parlament Ciutadà de Terrassa.

Un article de Rafel Comes explica qui i com eren els veïns del carrer Avinyó l’any 1936. Precisament la publicació conté una entrevista a Rafel Comes, soci de l’AVV i col·laborador de la revista Bocamoll. Tmbé s’hi pot llegir en aquesta edició la tercera part de Memòria d’un exiliat, un text d’Antoni Font. I un text d’opinió de Josep Sales anomenat Professió vs vocació? Vocació és compromís. També hi podem trobar un relat de la Dolors Frigola, “La cara oculta de la lluna”.

Tot això i més es pot consultar en el número 93 del Bocamoll, el qual pot descarregar aquí, o bé es pot trobar als llocs de distribució habituals: xarxa de biblioteques, Casal de Barri Segle XX i a tots els comerços del barri.

Deixa un comentari