Sis propostes d’ERC-MES al Ple d’abril

No Comment
GrupERCMESpresentaRodaPremsa230915 Pep Forn, Isaac Albert, Carme Labòria i Carles Caballero formen el grup municipal d’ERC-MES

Promoure noves formes de turisme familiar a la ciutat és una de les propostes que porta aquest mes el grup municipal d’ERC-MES al Ple d’abril. Demanarà també una solució per donar continuïtat a la pista d’atletisme de Can Jofresa com a equipament homologat. Planteja, a més, un acord per exigir que es pugui reinvertir el superàvit municipal en la millora de serveis; proposarà un compromís per fer els canvis i acords necessaris perquè la ciutat estigui en condicions de ser plenament habitable per les persones amb discapacitat visual. Finalment, porten al Ple una proposta de l’entitat ADENC per recuperar els camins entre Terrassa i Sabadell, conjuntament amb una proposta d’UGT per «evitar la presència d’empreses multiservei que precaritzen la situació laboral dels seus treballadors».

En el primer punt, ho fan plantejant crear un nou equipament amb una àrea d’acollida d’autocaravanes. Com expliquen a l’exposició de motius de la proposta, aquest tipus de turisme ha incrementat moltíssim en els darrers temps i té a Catalunya, com a País de pas, un mercat potencial molt interessant necessitat de serveis. L’Àrea d’autocaravanes, defensen, permetria no només situar Terrassa com a punt d’interconnexió d’un turisme en ruta disposat a descobrir tots els valors culturals i naturals de la nostra ciutat i el nostre entorn, sinó que ajudaria a oferir un plus d’equipaments per atraure al turisme familiar als grans esdeveniments de la ciutat (Festival de Jazz, jornades castelleres, Festa Major…).

botomalarrassa

L’Acord de junta de la pista d’atletisme de Can Jofresa «senzillament respon a una necessitat inqüestionable de la nostra ciutat per no deixar perdre un important equipament municipal», emfasitzen els republicans, al temps que denuncien «la manca de previsió en el manteniment i la petició dels informes corresponents» com el motiu que «ha portat a la pista d’Atletisme de Can Jofresa cap a que no s’hi puguin fer competicions ni homologar marques». Un fet que, consideren, s’ha de solventar quan abans possible.

Molt important és la crida conjunta des de l’Ajuntament per a poder reinventir el superàvit municipal per a la millora dels serveis públics i l’execució d’inversions prioritària.

En un àmbit molt diferent, el grup d’ERC-MES ha recollit les reivindicacions de l’Associació Catalana per a la integració del cec, fent evident tota una sèrie de canvis legislatius indispensables perquè les persones amb discapacitat visual puguin accedir amb igualtat de condicions i sense traves a tràmits tan normals com casar-se o fer un testament, sense haver de recórrer a certificats o l’intermediació de terceres persones.

Finalment, en la línia de donar resposta a les propostes presentades des de diferents col·lectius, conjuntament amb el grup municipal de TeC han recollit la petició de l’ADENC per a la recuperació dels camins entre Terrassa i Sabadell. Així mateix, en aquest cas amb el PSC, han recollit en un acord de Junta les reivindicacions de l’UGT per millorar la regulació del mercat de treball i evitar la presència d’empreses multiservei que precaritzen la situació laboral dels seus treballadors.

Related Articles

Deixa un comentari