La poeta Dolors Miquel convidada al proper Perifèric Poetry Terrassa

No Comment

La lleidatana Dolors Miquel serà la poeta convidada al Perifèric Poetry Terrassa del proper dijous 4. L’acte tindrà lloc a les 19:30h a la Nova Jazz Cava i com sempre es realitzarà en format micro obert, és a dir, totes les persones assistents tendran l’oportunitat de llegir els seus propis textos i donar-los a conèixer.

La convidada d’aquesta sessió, Dolors Miquel és una de les poetes més reconegudes del panorama literari català actual i visita Terrassa dies després de la lectura del seu poemari Missa Pagesa (2006) per part del Club de lectura d’Amics de les Arts. Precisament a aquesta obra pertany el poema «Mare Nostra» que Miquel va recitar durant la gala dels premis Ciutat de Barcelona del 2016. La lectura de Mare Nostra va aixecar una gran polseguera entre els dirigents polítics més conservadors que assistien a l’acte i que van titllar el text de Miquel de «blasfèmia». Dolors Miquel va respondre defensant que el seu poema, és un «cant a la maternitat» i una «dignificació al cos de la dona». El poemari en qüestió havia guanyat el Premi de Poesia de Sant Cugat 2006, un dels sis premis literaris amb que ha estat guardonada aquesta poeta que l’any passat presentava la seva última obra El guant de plàstic rosa (2016), guardonada també amb el Premi Ausiàs March de poesia.

Dolors-Miquel-a-Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER