CUP Barcelona s’afegeix a la campanya contra el masclisme al transport públic

No Comment

Diverses agrupacions locals de la CUP han fet pinya avui a Barcelona per presentar noves mesures en el marc de la campanya Construïm Municipis Feministes que destaca, entre d’altres, la lluita contra les agressions masclistes al transport públic.

De manera similar a com es va defensar la proposta presentada a la nostra ciutat per la formació anticapitalista, la CUP Capgirem Barcelona ha denunciat que “les dones pateixen cada dia aproximacions, vexacions, actituds invasives i tocaments” al transport públic i per això es proposa una campanya de visibilització del problema i sensibilització amb missatge i símbols als seients, vidres, portes i parets d’estacions i vagons públics.

La proposta de la CUP Barcelona ha rebut el suport  de diferents agrupacions locals de la CUP a nivell català, entre elles les representats de la CUP Terrassa que ara fa dues setmanes van presentar una moció per afavorir les “masculinitats no hegemòniques”. Precisament ha estat la coordinadora del grup municipal de la CUP Terrassa, Sara Moya, qui ha explicat com la iniciativa cupaire no solament va ser rebutjada a Terrassa– gràcies a l’oposició de PSC i CiU- sinó que va desencadenar tot un seguit d’atacs masclistes a la xarxa i també per part d’alguns mitjans de comunicació de la dreta espanyola que han tractat la noticia amb un to ridiculitzador, despectiu i androcentrista, tot plegat “refermant la CUP en la necessitat de treballar en clau feminista”.  La CUP Terrassa també ha recordat que els partits auto-anomenats d’esquerres com el PSC també van ridiculitzar la proposta durant el Ple d’abril mostrant una actitud “que diu molt poc del seu compromís amb la declaració de Terrassa feminista“.

En la mateixa línia, la diputada al Parlament Mireia Vehí ha corroborat que “les polítiques feministes molesten molt” tot denunciant l’intent de “disciplinar a qui surt de la línia” en referència a “les dones empoderades o que dirigeixen lluites” i que són objecte constant d’insults masclistes.

 

C_3k-LlXsAAGuIE.jpg:large

Related Articles

Deixa un comentari

MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER