#VolemAcollir: pocs canvis tres mesos després de la massiva manifestació del 18F

No Comment

Tres mesos després de la massiva manifestació que el 18 de febrer culminava la campanya #VolemAcollir a Barcelona, el govern espanyol – responsable de la gestió de les fronteres i l’atorgament dels visats- està incomplint de manera flagrant el compromís d’acollida establert amb la Unió Europea,  a més de desatendre la voluntat explícita d’una ciutadania catalana que va exigir al carrer un canvi visible en la política de refugi i fronteres.

Amb de contundents ho expliquen des de l’organització de Casa nostra, casa vostra, que denuncien que de les 17.337 persones refugiades que l’Estat es va comprometre a acollir, només n’han arribat un 7,5%. «Ni tan sols s’ha materialitzat el compromís d’engegar el procés per a que un grup de 271 persones en situació de vulnerabilitat especial en el termini de dos mesos» assenyala Ruben Wagensberg, coordinador de Casa nostra, casa vostra.

Davant els reiterats incompliments dels compromisos per part de les administracions, les organitzacions socials que participen a Casa nostra, casa vostra han elaborat un document amb 148 propostes concretes dirigides tant al govern espanyol com a la Generalitat i als ajuntaments. En el document es proposa la creació d’un corredor humanitari des de Catalunya, com ja s’ha fet a Itàlia, que permeti acollir legalment mil persones en el termini de dos anys. També es demana solucionar els dèficits dels programes d’acollida i la disposició de lloguers socials per als refugiats que, un cop acabats els sis primers mesos d’estada en habitatges temporals, corren el risc de quedar-se sense pis.

En la roda de premsa oferida als mitjans de comunicació, Casa Nostra, casa vostra van informar també que la gestió de la negociació es traslladarà d’ara endavant a la coordinadora Obrim Fronteres, que ha creat un grup específic per al diàleg amb les institucions.

 

9a6eaacbd242ddde5443b02d74112923176c8e04

Related Articles

Deixa un comentari

MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER