TeC contra la privatització total del servei d’autobusos

No Comment

L’equip de govern de la ciutat de Terrassa, PSC i PdeCAT, ha anunciat que traurà a concurs el servei d’autobusos, és a dir, que privatitzarà totalment la seva gestió, quelcom que ja deu de ser una realitat de facto des de fa temps, encara que l’Ajuntament sigui propietari d’una participació del 20% en l’entitat gestora. Davant d’aquest fet, el grup municipal de Terrassa en Comú (TeC) ha sortit al pas amb una crítica contundent que no estalvia ni continguts ni forma.

«És preocupant», subratlla en un comunicat fet públic avui 25 de maig, «escoltar com un equip de govern fonamenta una decisió política utilitzant arguments com: la incapacitat «d’abarcar dos processos a la vegada» o al·ludir raons de tipus «circumstancial», especialment quan fem referència a un servei essencial pel funcionament diari de la ciutat com és el transport de bus». Aquests són motius exposats pel tinent d’alcalde Vega en un diari local i en roda de premsa.

botomalarrassa

Caldria deduir de les seves pròpies paraules, asseguren des de TeC, que l’equip de govern veu el servei d’autobusos com «una patata calenta que cal evitar i no com un problema que cal treballar i solucionar en favor de la ciutadania de Terrassa».

Encara que, en aquestes alçades del curs, és molt difícil sorprendre’s amb les accions i declaracions del bipartit, el grup dels comuns s’anima a reclamar «coherència amb altres processos de municipalització en marxa, com el de l’aigua», tot considerant que «la prioritat política de l’equip de govern hauria d’haver estat la gestió pública dels autobusos i que hauria d’haver fet tot el possible per assolir-la». Però, fins i tot i considerant la possibilitat que aquesta municipalització no era possible, al menys «s’haurien d’haver aportat quines són les qüestions tècniques concretes que obliguen a renunciar a la gestió pública d’un servei tan essencial com el transport públic urbà».

El pitjor, de totes formes, reconeixen des de TeC, és que «en cap moment s’ha plantejat si aquesta podria ser una opció alternativa. I se’ns ha enganyat i se’ns ha fet perdre el temps en una comissió tècnica que tenia com a objectiu explorar la viabilitat de la municipalització de determinats serveis quan d’inici no hi havia cap voluntat política». Afirmen, a més, que quan «el senyor Vega diu que és una decisió política el que vol dir és que la privatització del servei ha estat una preferència política d’inici». I emfasitza: «és més, és evident que la decisió de privatitzar totalment el servei és una decisió pactada amb els partits de la dreta: PDeCAT, PP i Cs».

En qualsevol cas, adverteixen des de TeC, «els recordem, i així ho farem al llarg de tot aquest procés, que tota concessió d’un servei requereix la capacitat de gestió per part de l’administració local per fer seguiment i control de la prestació del servei», per garantir en la mida del possible que «el servei de transport públic urbà de Terrassa no sigui un servei oblidat i descontrolat com succeeix amb altres serveis a la ciutat».

Related Articles

Deixa un comentari

Anna Murià Preinscripcions juny 2018
MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER