Pasolini protagonitza un petit cicle cultural a l’Ateneu Candela

No Comment

L’Ateneu Candela acull durant les properes setmanes un petit cicle dedicat a la figura de l’escriptor i director de cinema italià Pier Paolo Pasolini.

El cicle obrirà amb una primera jornada organitzada per la llibreria Synusia que tindrà lloc el proper dimecres 31 a les 19:30h. Sota el títol “Pasolini ens parla”, Josep Maria Lluró, professor d’Història, assagista i doctorand en Pasolini, reflexionarà sobre la vigència de l’obra de l’intel·lectual italià i visionari que va saber anticipar la ideologia consumista que acabaria imposant-se, en detriment de la consciència de classe, en les classes populars. Lluró també es plantejarà què queda avui del pensament dissident de Pasolini i relacionarà la seva la crítica a la uniformització cultural i al pensament totalitari amb el nostre present i futur immediat.

La següent jornada del cicle, organitzada pel Videodrome de l’Ateneu Candela el 7 de juny a les 20:30h, proposa el visionat de la polèmica pel·lícula Salò o els 120 dies de Sodoma, film que, tal com expliquen des de l’organització de Videodrome, no ha tingut mai una circulació normal per les sales de cinema del nostre país i que havia de ser la primera part d’una trilogia que no va arribar mai a completar-se degut a l’assassinat, en circumstancies mai aclarides, de Pasolini.

Pasolini_ens_parla0517

Related Articles

Deixa un comentari

MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER