L’artista terrassenc Litus porta la seva gira a la Nova Jazz Cava

No Comment

L’artista terrassenc Litus oferirà un concert a la Nova Jazz Cava el proper dia 2 de juny a les 22:30h. Un concert que ja es pot considerar una tradició, ja que el músic porta quatre anys continuats actuant -i oferint material nou-  a la nostra ciutat.

En aquesta ocasió el seu espectacle inclou cançons del seu darrer treball, Miércoles 14, però també hi ha espai per les cançons que l’han acompanyat al llarg de la seva trajectòria i per altres sorpreses. Perquè si hi ha un element que distingeix l’artista és el seu grau d’exigència que incorpora a la seva carrera, buscant sempre arriscar-se en els directes, provar coses noves, avançar.

Litus porta un temps girant amb el seu disc però això no és tot. En els darrers anys ha començat a fer musicals, ha fet una gira de teatre i ha començat a tocar al programa de televisió Late Motiv dirigit pel Buenafuente. Vol dir això que encara haurem d’esperar molt per escoltar un nou disc? En absolut.

Això vol dir que no hi ha hagut tant de temps per escriure cançons -ens diu ell- però per altra banda, m’han passat coses que crec que creativament m’han interessat molt i que em donaran material per a les cançons. La meva ment creativa ha sigut molt feliç amb tot això i, entre tanta activitat, he aprofitat tots els moments de relax que he tingut i m’han sortit coses que m’agraden.

Al nou disc vol jugar amb nous elements: els metalls, clars protagonistes de l’última etapa musical del Litus, seran substituïts per les cordes. Les guitarres tindran més presència i es vol innovar també amb les bases rítmiques, tot buscant «un so més curiós, més experimental».

Com sempre, Litus s’enfronta a la creació d’un nou treball «prenent com a brúixola» una idea concreta. En aquest cas, es tracta d’una cançó que escrita per l’obra de teatre on ha estat treballant (La puerta de al lado dirigida per Sergio Peris-Mencheta). La cançó es diu Hablo tu idioma pero no lo entiendo i parla una mica de les grans confusions que es donen a la vida quotidiana a causa dels problemes de comunicació entre les persones, dels diferents significats que atribuïm a les mateixes paraules o als mateixos conceptes. «Quan posem en joc les paraules hi ha matissos diferents per a cada persona i això molt sovint pot crear confusions i malentesos. És d’això que vull parlar al meu nou treball».

La intenció és començar a gravar juliol i treure’l cap al febrer de l’any vinent. Un nou disc que, seguint amb la tònica dels últims treballs, serà auto editat. Fa anys que ho faig així, m’agrada tenir el control del que faig– afirma el Litus-.

Parlem una estona del model obsolet de la indústria musical tradicional, de les discogràfiques, de la desaparició dels intermediaris i les botigues de música. També de com els artistes encaren, a dia d’avui, el procés de publicar un disc amb tot el que això comporta. L’artista, avui en dia, no només es pot permetre el luxe de ser artista i ja està -defensa el Litus-. T’has d’espavilar i portar les regnes del teu projecte…Ara bé, un artista no té perquè saber fer-ho tot… l’autoedició també passa per buscar-te un equip petit, buscant ajuda en les coses on tu no arribes.

cartelllitus17

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER