L’Elixir presenta una nova edició, més inclusiva i en clau femenina

No Comment

El festival de poesia Elixir ha presentat avui les novetats i el concepte que han inspirat l’edició d’enguany en una roda de premsa on han intervingut la directora artística del festival, Rosa Boladeras, el regidor de cultura Jordi Flores i el director artístic del CAET Pep Pla.

En la seva intervenció, Boladeras ha volgut destacar l’esperit integrador del festival que enguany celebra la seva cinquena edició amb dues novetats: per una banda es presenta un cartell on l’acte principal –La Ràtzia, divendres 16 de juny- està format exclusivament per escriptores i artistes femenines i, per altra banda, s’ha volgut posar la mirada en la diversitat i la inclusió.

«Fa temps que es treballa per crear entorns inclusius per a les persones amb diversitat funcional i sensorial en els àmbits esportiu o educatiu però no en el cultural, i nosaltres volem fer pedagogia i poder incloure aquestes persones en la nostra programació» ha expressat Boladeras que ha posat èmfasi en el caràcter participatiu del festival Elixir i ha desvetllat que enguany s’inclourà la interpretació en el llenguatge de signes i els auriculars amb audiodescripció tant al Teatre Principal com al llarg del recorregut de La Ràtzia.

Boladeras també ha insistit en que descentralitzar la cultura i fer-la arribar a nous espais i a persones diferents és un dels objectius principals de l’Elixir i per això s’han programat activitats a diferents barris durant tota la setmana i, mitjançant una col·laboració amb Polítiques de gènere, s’han reservat un nombre limitat d’entrades de l’activitat El que queda (dimecres 14 a Can Robert) per a dones que han estat víctimes de violència masclista.

Per la seva part, Jordi Flores ha explicat la seva satisfacció en poder presentar, un any més, un festival que des de la regidoria de cultura es considera com a plenament consolidat i ha reiterat que l’Elixir, fent la cultura accessible per a tothom, compleix un dels objectius fonamentals de la regidoria de cultura.

L’Elixir començarà el proper dilluns 12 de juny amb una acció poètica a càrrec de la fotògrafa Lydia Cazorla i es desenvoluparà al llarg de tota la setmana tancant la programació el dissabte 17 de juny amb el Hangover Poetry, un acte que inclourà poesia, música i art efímer i que tindrà lloc al barri de La Maurina a les 21h.

 

17795980_1242807692483096_3615022060109023348_n

Related Articles

Deixa un comentari

Anna Murià Preinscripcions juny 2018
MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER