En marxa el procés participatiu de propostes per al PAM 2018

No Comment

Des de fa pocs dies està en marxa el procés de participació anomenat PAM (Pla d’Acció Municipal), impulsat per l’Ajuntament de Terrassa i adreçat a recollir aportacions de la ciutadania sobre diversos temes de ciutat. Des del consistori diuen que les propostes sorgides i aprovades seran el full de ruta del govern municipal per al proper any 2018. Qualsevol persona, malgrat no estar empadronada a Terrassa, i les entitats, poden participar dient la seva i presentant de forma virtual o bé presencialment propostes per millorar la ciutat en qualsevol àmbit.

Aquest és el segon any que es porta a terme aquest procés, després de la prova pilot de l’any passat. Suposa una forta aposta de l’equip de govern, tal com resa el seu lema ‘Construim la Terrassa que volem conjuntament’. Certament segueix un model individualitzat de la participació, en contrast amb formes més col·lectives, com aquesta sobre els busos urbans que va dur a terme la Favt i altres entitats, i que aposten més pel debat conjunt, la deliberació i l’elaboració de propostes.

El PAM constarà de diverses fases. La primera, fins el 30 de juny, es dedicarà a la recollida de propostes, les quals es poden seguir aquí. A més, s’inclouen sessions informatives per fomentar i facilitar la participació. Les propostes es poden presentar a través de la plataforma participa.terrassa.cat, i també presencialment, a les Oficines d’Atenció Ciutadana i al punt d’informació municipal del Raval de Montserrat. Una comissió tècnica descartarà les propostes que no siguin factibles per raons legals o competencials.

El mes de juliol contindrà la fase de validació, durant la qual la Junta de Govern determinarà quines propostes passaran a la fase de recollida de suports, si són viables tècnicament. També es valorarà si les propostes encaixen amb les línies estratègiques del Pla de Mandat, si són d’interès general o si tenen en compte la perspectiva de gènere.

botomalarrassa

Ja el mes de setembre, també qualsevol persona podrà donar suport a un màxim de tres propostes diferents, igualment a través de la plataforma participa.terrassa.cat o bé presencialment, en els espais que es comunicaran. Finalment, tal com indiquen les bases, a l’octubre la Junta de Govern incorporarà al PAM 2018 les propostes que hagin aconseguit més suports.

Les sessions temàtiques sobre el PAM que s’estan duent a terme al llarg d’aquesta primera fase, a les quals tothom pot participar lliurement, són les següents:

 • 7 de juny de 18h a 20h al Centre Cívic President Macià
  Com podem fer de Terrassa una ciutat més participativa i democràtica
 • 8 de juny de 18h a 20h al Centre Cívic Montserrat Roig
  Com podem fer de Terrassa una ciutat més sostenible, amable i accessible
 • 12 de juny de 18h a 20h al Centre Cívic Alcalde Morera
  Com podem fer de Terrassa una ciutat més activa, dinàmica i amb més projecció exterior
 • 14 de juny de 18h a 20h al Centre Cívic Maria Aurèlia Campany
  Com podem fer de Terrassa una ciutat més emprenedora i amb més oportunitats laborals
 • 20 de juny de 18h a 20h al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer
  Com podem fer de Terrassa una ciutat més cohesionada, justa i solidària

Related Articles

Deixa un comentari

Anna Murià Preinscripcions juny 2018
MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER