Presentació a Terrassa de la #CaravanaFronteraSud que denuncia la vulnerabilitat de les persones migrades

No Comment

Aquesta tarda es presenta públicament la #CaravanaFronteraSud en un acte que tindrà lloc a l’Ateneu Candela a les 19h.

L’esdeveniment està organitzat conjuntament pel Centre per la Defensa dels Drets Humans Iridia, el Casal de la dona de Terrassa, Obrim Fronteres i l’Institut de les Desigualtats i consistirà en una presentació pública de la #CaravanaFronteraSud i els actes feministes que l’acompanyaran.

La caravana és una xarxa que va néixer el 2016 amb les mobilitzacions a Grècia, formada per més d’un centener d’organitzacions i col·lectius de defensa de la llibertat de moviment per a totes les persones. Enguany, la Caravana es torna a posar en marxa amb un objectiu similar però assenyalant, en aquest cas, la situació d’excepcionalitat jurídica i la vulneració sistemàtica dels drets humans de les persones migrades que viuen a la frontera sud amb el Marroc. La Caravana sortirà el 14 de juliol des d’una vintena de ciutats de l’Estat Espanyol fins arribar a la frontera de Melilla.

A més de la presentació de la #CaravanaFronteraSud a Terrassa, es presentarà Frontera Sud, l’extens informe elaborat per Iridia que documenta les vulneracions de drets humanes perpetrades pels regnes espanyol i marroquí amb l’objectiu de obstaculitzar i bloquejar el flux migratori des de l’Àfrica fins a Europa.

 

caravana_fronteres1

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER