Protesta de treballadores de menjadors, obligades a signar la liquidació sense acord

3 Comments
Full de liquidació signat per una treballadora que, en posar "no conforme", cobrarà la nòmina però no la part de liquidació. Foto PV Full de liquidació signat per una treballadora que, en posar “no conforme”, cobrarà la nòmina però no la part de liquidació. Foto PV

L’empresa que gestiona el servei de menjador escolars de Terrassa, Sehrs, està violant flagrantment el dret de les treballadores a no acceptar com a vàlid un calendari laboral que els treu diners del còmput anual i liquidació de final de curs.

En una carta dirigida a l’empresa i al titular del servei, l’Ajuntament de Terrassa, la secció sindical d’USOC denuncia els fets. «Tot treballador té dret a mostrar la seva disconformitat amb la liquidació del contracte anotant amb un « NO CONFORME» al costat de la seva signatura», afirmen.

És aquesta la forma habitual en què, en no haver acord sobre el resultat final, la resolució queda per més endavant, però les treballadores reben el salari i liquidació, encara que eventualment equivocat, sense haver d’esperar temps indeterminat. Però Sehrs, «no està permeten als seus treballadors expressar el desacord posant un «NO CONFORME» en la tablet». Aquest és el mitjà que l’empresa Sehrs està utilitzant per la liquidació del contracte anual.

botomalarrassa

En aquests dies, des de divendres passat, totes les treballadores que a l’hora de signar han expressat la seva voluntat de posar el «NO CONFORME» han estat advertides que no era possible i «amenaçades amb no cobrar» si es negaven a firmar. En algun cas, els han dit que si volien posar aquest «NO CONFORME» calia que anessin a l’oficina, al carrer Aurora, per firmar la liquidació en paper, «però sense rebre còpia de la mateixa i amb l’amenaça igualment de no cobrar».

Les treballadores estan trucant i enviant missatges a les membres de la secció sindical d’USOC amb molta preocupació i demanant què fer. La Maria Lluïsa, membre de la secció, informa que aquest problema de desacord amb la liquidació ja ho havien viscut amb les altres empreses, però que sempre s’havia respectat el dret a signar amb la nota del desacord. En demanar explicació al personal d’oficines, les membres d’USOC han estat insultades com a «folloneras».

Reclamant la intervenció del titular del servei, o sigui l’Ajuntament, les sindicalistes no han trobat cap resposta. USOC denuncia els responsables de Serhs per permetre a una recepcionista dir-los “folloneras” en referència a les membres de la secció sindical i la resta de companyes «per reivindicar els nostres drets, com és el calendari laboral que hem denunciat en Inspecció de Treball, perquè queda clar que descompten dies de vacances a les treballadores, quan la realitat és que hem treballat més hores de les que marca el conveni».

D’altra banda, les membres de la secció sindical han quedat avui estupefactes en veure publicada una notícia en el periòdic diari imprès local segons la qual Sehrs celebra i es felicita pels bons resultats del primer any de servei en considerar que tot està perfecte i no hi ha cap problema.

Related Articles

3 Comments

  1. Manoli Barrero Martin

    NO estoy de acuerdo con esta publicación .
    Es cierto que no estamos de acuerdo con el descuento en la liquidación . Pero las personas que emos firmado lo emos hecho libremente NADIE NOS A OBLIGADO A FIRMAR

    • Manoli Barrero Martin

      NO estoy de acuerdo con esta publicación .
      Es cierto que no estamos de acuerdo con el descuento en la liquidación . Pero las personas que hemos firmado lo hemos hecho libremente NADIE NOS A OBLIGADO A FIRMAR

  2. Manoli Barrero Martin

    No estamos de acuerdo con los descuentos en la liquidación . PERO NADIE A OBLIGADO A FIRMARLA . NO se pueden reivindicar los derechos Cón MENTIRAS

Deixa un comentari