Pregó alternatiu de Festa Major amb pregoner sorpresa, però àcid i crític, segur

No Comment

pregoalternatiu2017

Aquest any, per Festa Major, Terrassa tornarà a comptar amb un pregó alternatiu. Des de La Xemeneia organitzen aquesta activitat que es portarà a terme a les 7 de la tarda, a la Plaça de La Torre del Palau, una hora abans de l’inici del pregó oficial.

L’objectiu en fer un pregó alternatiu a l’oficial, «no és contraprogramar» l’acte protocol·lari de l’inici de la Festa Major. Per això mateix, es fa amb antelació. La Xemeneia convidar tothom a anar primer al seu protocol alternatiu i, després, «continuar la gresca» amb l’inici de festa oficial al Raval de Montserrat.

Des de La Xemeneia organitzen aquest acte per donar protagonisme i visibilitat a aquells que volen fer arribar la seva veu i les seves idees, més enllà del pregó seriós i institucional. El pregoner, no és membre de La Xemeneia, però sí que ha estat triat per l’entitat considerant que té un clar sentiment de pertinença a la ciutat i unes inquietuds culturals molt fortes. Però, no fan públic el nom del pregoner per mantenir el misteri i el seu anonimat fins el moment. El què si avancen és que ell mateix ja ha avisat que farà un pregó «desenfadat, amb sentit de l’humor, crític políticament i institucionalment».

botomalarrassa

Pel què fa a la imatge triada per promocionar el pregó alternatiu, és prou evident que es tracta d’una versió del cartell oficial, per tant, asseguren des de La Xemeneia, «com a homenatge al mateix». La decisió de col·locar l’àliga i el regidor de cultura rau en la «representativitat i importància que han adquirit ambdós, darrerament, dins de la cultura popular tradicional de la nostra ciutat, ja sigui per bé, o per mal», afirmen deixant espai per a la incògnita o avaluació de cadascú.

Related Articles

Deixa un comentari