El Consell de CCOO Vallès Occ-Catalunya Central saluda el Pacte nacional per a la indústria i la RGC

No Comment

En l’informe general, Enrique Rodríguez ha fet una valoració de la situació actual i ha destacat el que pot significar per a les comarques el Pacte nacional per a la indústria de Catalunya.

En la primera reunió del Consell de CCOO del Vallès Occidental – Catalunya Central del mandat, celebrada la setmana passada, l’òrgan comarcal ha valorat positivament el Pacte nacional per a la indústria. Aquest, afirma, “és un pacte necessari i que arriba amb 116 mesures i amb dotació pressupostària. L’economia de les nostres comarques se sustenta, principalment, en el sector industrial, i la signatura del pacte és una molt bona notícia per al territori”. En el cas concret del Vallès Occidental, l’informe recull que el consens i les estratègies ajudaran a reforçar el pacte per a la segona reindustrialització, així com pel Pacte ciutat de Manresa.

El consell també ha valorat positivament l’acord de la renda garantida de ciutadania (RGC). Aquesta proposta va ser plantejada per CCOO el 2003 i, fruit del consens social i polític, ajudarà a cobrir les necessitats bàsiques de les persones en situació de pobresa.

Davant el creixement sostingut de l’economia a Catalunya, CCOO continua exigint que aquesta recuperació repercuteixi en una millora de les rendes del treball i en les economies familiars.

botomalarrassa

CCOO denuncia la falta de rigor en la presentació de les dades de creació de nova ocupació i disminució de l’atur. Les dades de contractació certifiquen que els 85% dels nous contractes són temporals, de curta durada, amb temps parcials i amb baixos salaris. La lluita contra la precarietat, la recuperació dels drets i la conquesta d’altres drets ens porten a estar en una ofensiva constant.

El secretari general va emfatitzar el fet que per recuperar els drets laborals arrabassats i el poder adquisitiu, la negociació col·lectiva ha de ser protagonista, i va recalcar que CCOO ha d’estar alerta i a l’ofensiva.

Davant de les diferents propostes i processos de municipalització o remunicipalització, CCOO se situa en la suma de drets: el dret a la gestió pública i els dret de les plantilles afectades a l’estabilitat de l’ocupació i el manteniment de les condicions laborals.

La preocupació per l’augment dels accidents, les malalties i la mortalitat laboral ocupa la nostra acció i la denúncia sindical. Com a drets irrenunciables, la salut i la seguretat en el treball no poden quedar subjectes a la voluntat de l’empresariat. I la salut i la vida dels treballadors i les treballadores no poden ser una conseqüència més de la crisi. CCOO no permetrà que el problema romangui ocult.

El consell va renovar el seu compromís amb la lluita contra les violències masclistes. Amb el dret de les dones i les nenes a viure lliures de violències, a la feina i a tot arreu. CCOO aposta per la feminització, la lluita contra la precarietat laboral i la feminització de la pobresa. Un posicionament que va portar a l’actiu sindical a sumar-se a l’alerta feminista del 19-J. L’informe també recull la lluita contra la LGTBIfòbia tant a la feina com arreu.

El secretari general, Enrique Rodríguez, també va recordar el posicionament de CCOO en la defensa del dret a decidir del poble de Catalunya, al temps que exigeix respecte i la salvaguarda jurídica de les accions dels treballadors i les treballadores públics a la Generalitat de Catalunya.

El consell que va aprovar l’informe, per unanimitat, situa, per al proper mandat -que posa la seva acció sindical i sociopolítica a l’ofensiva amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’ocupació-, millorar les retribucions dels treballadors i les treballadores i les de les persones pensionistes. Cal estar a l’ofensiva per defensar els drets laborals i els drets socials.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER