12cuerdas en concert al Kau de les Fades, divendres 21

No Comment

El tercer dels cinc concerts a la fresca al Kau de les Fades (Torrent Monner del Parc de Vallparadís) el protagonitzarà divendres dia 21 el duet terrassenc 12CUERDAS. L’actuació donarà inici a les 1o de la nit i és gratuït.


12cuerdas

12Cuerdas és el projecte musical de Víctor Martínez i Rubén Lorente, dos amics de tota la vida que s’uneixen per compartir, improvisar i fusionar música. Els dos guitarristes posseeixen estils de tocar la guitarra molt diferents. En Rubén, amb la seva guitarra flamenca, potent i càlida mentre que en Víctor remena una guitarra elèctrica, rítmica i subtil. El personal estils dels dos músics ofereixen un espectacle únic amb un so cuidat i molt elegant.

El repertori es nodreix de composicions de grans autors del flamenc, del jazz i de la música popular. Des de Paco de Lucía a Chick Corea, passant per The Beatles o Pink Floyd, entre d’altres.

El projecte 12cuerdas es va presentar per primera vegada el passat mes de juny a l’Ateneu Candela amb molt bona acollida. Flamenc, jazz i música popular es fusionaran amb la virtuositat dels dos guitarristes amb exercicis d’improvització.

Ruben Lorente

Va néixer a Terrassa el maig de 1985. Es va iniciar en la música als 11 anys, a l’Escola de Guitarra Flamenca de Rafael Cañizares. Als 17 anys ja impartia classes de guitarra a la mateixa escola. L’any 2001 va cursar estudis de guitarra flamenca de la mà de Rafael i Juan Manuel Cañizares a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Entre el 2007 i el 2011 va formar part del grup terrassenc D’Callaos que li va donar un ampli recorregut per escenaris de tota Espanya, França, Hongria o Grècia. Ha actuat als principals mitjans de comunicació, com Los conciertos de Radio 3 (TVE), Buenafuente (Antena 3) i Para todos la 2 (TVE). Ha compartit escenari amb artistes com Chambao, Ojos de Brujo, Los Delincuentes, El Bicho, Juan Manuel Cañizares o Peret, entre d’altres.

Actualment imparteix classes particulars i grupals. També és professor de guitarra.

botomalarrassa

Víctor Martínez

Va néixer a Terrassa el novembre de 1985. Motivat pel rock, als 14 anys va començar a rebre classes de música de la mà de Roc Calvet. Més tard va decidir cursar estudis de jazz i música moderna de forma oficial al Conservatori del Liceu (Barcelona). L’any 2012 va obtenir el diploma de Grau Professional i el 2016 el diploma de Grau Superior. Pel seu davant hi han passat grans mestres dels quals n’ha pogut aprendre el millor. Entre ells Jordi Bonell, Dani Pérez, David Soler, David Mengual o Llibert Fortuny.

Format part de diverses formacions com dCoded (rock instrumental), K-Soviet (punkrock), The Funkenstein Trio (funk/jazz), D’Callaos (flamenc/rock), 12Cuerdas i VMGroup (jazz), el seu projecte més personal.

Actualment, imparteix classes a dues escoles de Terrassa (Aula de Música de Terrassa y Estudi d’Arts Musicals Monika Lao) i als Bucs Baumann (Servei de Joventut i Lleure Infantil de l’Ajuntament de Terrassa), a l’Escola de Dansa de Betty Sánchez (Girona) i a l’Escola de Música Cromàtica (Terrassa).

Fitxa del concert

Víctor Martínez: guitarra elèctrica
Rubén Lorente: guitarra flamenca

12Cuerdas interpretant Wish you were here (Pink Floyd)

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER