[Pepi Oller] Comença a fer tard, senyor Ballart!

No Comment

Hi ha moltes veus que acusen l’alcalde de la nostra ciutat, Jordi Ballart, de fer segons bufi el vent per tal de mantenir-se en el poder; veus que diuen que el que ell vol per damunt de tot és continuar sent alcalde.

És a les seves pròpies mans contradir aquesta acusació que no s’adiu gens amb algú que es pensa a sí mateix d’esquerres i progressista. És clar que per aconseguir-ho cal que practiqui certa coherència: No es poden repicar campanes i anar a la processó. Els jocs d’ambigüitats fan perdre credibilitat, oi senyor Ballart?

La credibilitat queda afectada si un dia dius per complaure els uns ‘Jo no sóc ningú per prohibir el dret a vot’ ; però fluixet i amb la boca petita dius que faràs allò que digui el secretari (Funcionari posat per l’estat i càrrec no electe) per tal de complaure els altres.

La credibilitat queda afectada si, per tal de governar, tant et fa governar amb els uns com amb els altres encara que això suposi destrossar una legislatura a la meitat, quan els plans de govern ja estan desenvolupats i a punt per ser aplicats.

No s’hi val a dir que a ‘Terrassa no posarem pals a les rodes -sí que complirem la legalitat’ sense dir a quina legalitat es refereix: la que ha de fer possible el referèndum o la que té precisament per objectiu posar pals a les rodes?

No es pot estar a favor que la gent s’expressi en un referèndum votant SÍ o NO; i alhora mirar de desprestigiar-lo amb expressions com ‘ l’1-O es farà alguna cosa’ ‘Jo no penso anar a votar’… S’agrada quan diu això? No troba que fa costat als qui exigeixen totes les garanties al referèndum al mateix temps que treballen perquè no en tingui cap?

botomalarrassa

Vostè diu en una entrevista que creu que en les properes setmanes el President Puigdemont dimitirà, i que abans no s’acabi el mes de juliol es convocaran eleccions. És una intuïció? o un desig de cara al seu futur polític? Especuli, especuli! És clar que, per si es fes el referèndum i guanyés el sí, també diu: ‘no estaria incòmode en un país independent si la majoria ho decideix’ No fos cas que malgrat els pals a les rodes… Ja s’acaba el mes de juliol i no s’han convocat eleccions: Fa tard! fa tard, Sr Ballart!

Vostè ha -s’ha- de respondre algunes preguntes per tal que la gent se’l cregui:

Facilitarà els espais municipals per tal que els terrassencs, els del sí i els del no, puguem exercir el nostre dret a vot? o seguirà les patètiques ordres del seu partit que miren d’impedir-ho, tot i que tan sols ho podran dificultar? Es posarà al costat dels terrassencs demòcrates? o prioritzarà ‘fer bondat’ per tenir assegurat un lloc en el seu partit?

Té algun dubte que la majoria de terrassencs volen poder votar l’1-O? Surti al carrer i pregunti! Pregunti! Potser s’adonarà que tenim una ciutadania molt més madura i democràtica del que vostè es pensa.

Es posarà al costat de la democràcia o al costat dels poders de sempre?

Es pot ser progressista i d’esquerres i no denunciar la persecució de la dissidència política que s’està duent a terme amb els nostres propis diners i els silencis de les ‘esquerres de boca? Ignorarà la dita de Gandhi: ‘pitjor que el mal de les persones dolentes són els silencis de les persones bones’?

Veu equidistància entre els qui, amb mitjans precaris i arriscant-se a anar a la presó, treballen perquè tots ens puguem expressar a les urnes, i els qui utilitzen tots els mitjans de l’estat, inclosos els nostres impostos, per impedir-ho?

Aplaudeix la Guàrdia Civil quan arbitràriament s’emporta a declarar als polítics, empresaris i institucions que han participat d’una manera o altra per garantir el referèndum?

Es creu el mantra del federalisme dins d’un estat que no entén ni el concepte d’estat plurinacional? -Perquè un estat es consideri plurinacional, les decisions del petit no poden ser vetades pel gran- s’enganya o enganya? Hem de supeditar el nostre futur a les decisions d’altres?

Hi ha moltes veus que acusen l’alcalde de la nostra ciutat, Jordi Ballart, de fer segons bufi el vent per tal de mantenir-se en el poder, veus que diuen que el que ell vol per damunt de tot és continuar sent alcalde. És a les seves pròpies mans contradir aquesta acusació que no s’adiu amb una persona que…

Però s’acaba el temps.

Pepi Oller i Comellas, membre Secretariat TxI- ANC Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari

Anna Murià Preinscripcions juny 2018
MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER