Front per què l’agressió a la Maria es tracti com a delicte d’odi i racisme

No Comment
totes som maria Maria Gervacio intervé a la roda de premsa d’avui divendres al Raval, juntament amb l’advocat Joan Tamayo. MG

Diverses entitats locals han volgut avui donar suport a la Maria Gervacio, víctima d’una agressió el passat 1 de juliol a l’hort urbà de Torre-sana. Al temps, l’acte de suport ha servit també per fer un cop d’efecte per tal de combatre el discurs que empara el racisme i el masclisme, i que pretén relegar els seus actes a accions puntuals entre particulars. Entre les entitats que han organitzat aquesta acció i que denuncien obertament el cas de la Maria, hi ha el Casal de la Dona, la FAVT, Espai Drets, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, o Terrassa Sense Murs, entre d’altres col·lectius.

A la roda de premsa celebrada avui al Raval de Montserrat, Joan Tamayo, com a advocat de la Maria i membre d’Espai Drets, ha exposat que “no podem permetre que a la ciutat tinguin lloc aquest tipus de fets, que malauradament són comuns, sense que siguin condemnats”. Aquest en concret ha estat molt més eloqüent, segons Tamayo, ja que “per ara la justícia només li ha donat una qualificació de baralla entre veïns”. De fet, i tenint en compte les consideracions i la data estiuenca en què ens trobem, els advocats que porten el cas han demanat a la jutgessa que se suspengui la vista prevista i que es faci una nova instrucció per delicte d’odi i racisme. El dia 9 d’agost hi haurà la vista oral per la denúncia que va interposar la Maria com a agredida, així com una altra denúncia per part de qui ha estat acusat d’agredir-la.

En aquesta línia, han explicat que han enviat un escrit a la Fiscalia General de Delictes d’Odi i Racisme, per tal que engegui d’ofici una investigació dels fets. Aquesta actuació, confien els lletrats de la Maria, ajudi a que la jutgessa que porta el cas reconsideri la vista prevista per la propera setmana. Els advocats calculen que en 48 hores se sabrà si es produeix l’ajornament del judici.

La Maria Gervacio ha assenyalat que “no sóc només jo,  vull tolerància i respecte per a l’esser humà, ningú té dret a insultar, maltractar, agredir o amenaçar a ningú per la seva condició, colo de pell o raça, i sobretot per ser dona». I ha fet esment a que portava mesos patint insults, vexacions i amenaces per part dels seus agressors. «Vull una societat justa, on no es vulnerin els drets humans i es conservin els nostres valors i recobrem aquells que s’han perdut», ha expressat, a l’hora que ha reclamat a “partits polítics i organitzacions socials que s’impliquin per tal que situacions com les que ha patit, no tornin a passar a ningú més”.

Retrets a la tebiesa de l’equip de govern

Les demandes però van més enllà, i exigeixen una implicació més explícita de l’Ajuntament de Terrassa en la causa de la Maria. Consideren que el consistori, qui ja va donar suport a la Maria en el seu dia, ha de personar-se com a acusació particular en el cas. Lamenten però que segons les paraules del regidor Alfredo Vega, aquesta implicació estigui condicionada només a que la jutgessa consideri que hi ha un rerefons de masclisme o racisme. Tamayo ha lamentat Tamayo que d’aquesta forma, es plantegin dubtes sobre el cas i que es limiti a una «qüestió entre particulars» o a una baralla de barri.

Així mateix, durant l’acte d’avui s’ha fet una crida a seguir donant suport a la Maria. La propera cita serà el proper dimecres 9 d’agost, a les 9 hores del matí als Jutjats de terrassa, quan està previst que tingui lloc la vista del judici, si és que aquest finalment continua endavant.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari

#agendaMLRS
 1. Teatre : Deixeu-me un tenor!

  novembre 24 21:30 - desembre 30 23:00
 2. Excursionisme: Inscripcions a la nova edició de la Vallès Drac Race

  desembre 11 8:00 - desembre 15 17:00
 3. Club de Lectura: La mecànica de l’aigua

  desembre 12 18:00 - 19:00
 4. Commemoració del Dia dels Drets Humans

  desembre 12 19:00 - 21:00
 5. Acte Central 21D CUP a Terrassa

  desembre 12 19:00 - 20:00
 6. JAM SESSION

  desembre 12 21:00 - 22:30
 7. Excursionisme: Trobada per esquiar

  desembre 13 6:30 - 17:00
 8. Passejades pel parc Castell de Rocafort i masia de can Cassassaies

  desembre 13 8:00 - 17:00
Enquesta sobre Malarrassa
foto diari octubre Respon aquesta enquesta i ajuda'ns a millorar! L'enquesta és totalment anònima. Dedica només 5 minuts del teu temps a respondre a aquest qüestionari.
SEGUEIX-NOS A TWITTER