Minyons de Terrassa anuncia la cancel·lació de la Diada de la Nova Atenes prevista pel 30 de setembre

No Comment

el-3-de-10-amb-folre-i-manilles-dels-minyons-de-terrassa-a-la-diada-de-la-nova-atenes

El cap de setmana del 30 de setembre s’havia de celebrar la segona edició de la Diada de la Nova Atenes, amb la participació de la Colla Vella Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, i la Diada dels Països Catalans

La impossibilitat de trobar una ubicació idònia per acollir l’exhibició castellera obliguen la direcció de la Colla a prendre la determinació de desconvocar-la

Minyons de Terrassa ha pres la determinació d’anul·lar la convocatòria de la segona edició de la Diada de la Nova Atenes, prevista pel cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre. Davant la coincidència amb la celebració del referèndum previst pel pròxim 1 d’octubre, Minyons de Terrassa ja havia decidit invertir l’ordre de les Diades i celebrar la Nova Atenes el dissabte 30 de setembre. Tanmateix, els espais hàbils per a la seva celebració, com són la Plaça Vella o el Raval, estaven prèviament reservats per a altres activitats de caràcter cultural.

botomalarrassaDavant la impossibilitat logística de traslladar l’exhibició en algun altre punt de la ciutat, Minyons de Terrassa ha decidit anul·lar la convocatòria de la Nova Atenes que, enguany, celebrava la seva segona edició. En aquesta ocasió estava previst que hi prenguessin també part les altres colles grans: la Colla Vella Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca. Una trobada que, sens dubte, hagués ofert una de les diades castelleres més espectaculars dels últims anys.

Coincidència amb l’1 d’octubre

Les tres colles més grans del país congreguen una munió de participants molt notable. Jordi Juanico, president de Minyons de Terrassa, recorda que “el món casteller participa activament de la societat civil catalana i està compromès amb l’esdevenidor polític del nostre país”, circumstància per la qual, segons el president, no seria “congruent que concentréssim milers de persones a Terrassa el mateix dia que se celebra el referèndum de Catalunya”. Per aquest motiu, quan es va conèixer la coincidència amb la celebració del referèndum d’autodeterminació del pròxim 1 d’octubre, la direcció de la Colla ja va proposar la inversió de les Diades per facilitar-ne l’assistència.

Prendre aquesta decisió “és dolorosa” perquè la colla estava treballant un cartell per dur a Terrassa “una de les millors diades castelleres que s’haguessin vist mai abans”. La colla

treballarà ara per a la propera edició que s’haurà de celebrar l’any 2019, donada que la convocatòria de la Nova Atenes és bianual.

Un cap de setmana intens

Aquell mateix cap de setmana, s’havia de celebrar la Diada dels Països Catalans amb la invitació, primer dissabte i després diumenge, de colles de tots els punts de territori de parla catalana: els Pallagos del Conflent, de la Catalunya Nord,els Castellers d’Andorra, la Jove Muixeranga de València i els Minyons de Terrassa.

La gran jornada castellera de Terrassa serà, per tant, el pròxim 19 de novembre amb la celebració de la Diada de la Colla.

Related Articles

Deixa un comentari