El barri de Les Carbonelles reclama millores urbanístiques, del transport i de la poda dels arbres

No Comment

Passades les tan necessàries vacances, tornem a agafar el pols a l’activitat habitual del barri, als temes candents que vam deixar al juliol i que, d’aquí a finals d’any, hem de tractar en diverses reunions programades amb representants de l’ajuntament.

Fem memòria: el trànsit al carrer Mas de Canet i les velocitats a tot el barri; la construcció d’una placeta amb aparells biosaludables i jocs infantils; el transport urbà d’autobús (L-12), i també i no menys importants, temes com el trànsit de la C-243c i la dignificació d’aquesta carretera. Aquests dos últims, també consensuats amb Les Martines i Can Palet de Vista Alegre. Des del nostre punt de vista, és evident que les zones del sud del districte IV necessiten una actualització i modernització en els pròxims anys, així com nombroses millores, tant a Les Martines, com a Les Carbonelles, com a Can Palet de Vista Alegre, tenim problemes comuns que ens porten a anar juntes de la mà en la demanda d’aquestes millores.

Centrant-nos en el nostre barri de Les Carbonelles, recentment han finalitzat les obres d’instal·lacions de gas i fibra òptica, velles reivindicacions de fa temps i que per fi s’han aconseguit. Temes pendents a dia d’avui i d’especial preocupació per part de les veïnes i veïns són la línia d’autobús urbà L-12, amb horaris molt limitats i reduïts que no ajuden al normal desplaçament amb la ciutat. També, la falta d’un espai públic per reunió i esbarjo tant de grans com de nens.

Les deixalleries i el reiterat problema anual de la poda, donades les concretes característiques de les propietats del barri. La inseguretat en els carrers degut a l’incivisme dels que hi circulen amb vehicle… Tots aquests són qüestions candents que no podem ni volem deixar aparcats. En aquest sentit, pròximament ens asseurem amb els corresponents responsables municipals per continuar treballant colze a colze per trobar solucions a totes les demandes que el barri i les seves veïnes i veïns necessiten i plantegen. Aquesta és una labor de temps, entenem que l’important és donar passos en positiu per anar millorant el dia a dia, que és realment la feina que se’ns encomana a la junta, treballar pels i per als veïns.

No podem deixar de fer una reflexió que certament ens crea dubtes. Les Carbonelles està considerada zona residencial de pas de trànsit de vehicles però no peatonal. La realitat però és que a dia d’avui, l’actual situació urbanística del barri no s’ajusta del tot a aquesta consideració de zona residencial, ja que podem nombrar moltes de les deficiències que es van fer en el seu moment amb la seva urbanització, fa més de 10 anys. Sense oblidar que, sent zona residencial, és un barri amb molts problemes d’accessibilitat.

Amb tot, continuem treballant en positiu i amb força pel nostre barri. Recordem que els dies 16 i 17 de setembre celebrem la nostra tradicional Festa Major. Volem convidar a la ciutadania a participar de les activitats i apropar-se a conèixer la nostra realitat. Us esperem, sereu tots benvinguts.

Dolors LledóPresidenta AVV Les Carbonelles

Related Articles

Deixa un comentari