Comença el període per votar les propostes ciutadanes del PAM 2018

No Comment

Des d’avui i fins el 23 d’octubre està activa la fase de recollida de suports a través de la plataforma participa.terrassa.cat a les 208 propostes que s’han aprovat.


Un total 208 propostes de la ciutadania passaran a la fase de recollida de suports en el procés de participació per a l’elaboració del Pla d’Acció Municipal (PAM 2018). Endegat per l’Ajuntament de Terrassa des de fa uns anys, es tracta d’un model de participació que no ha estat exempt de crítiques, per exemple aquí o aquí.

Per tal de poder ser seleccionades, les propostes van passar per Junta de Govern i posteriorment es van presentar a la comissió ciutadana de seguiment del procés, formada per representants dels grups polítics, dels districtes i de les entitats. N’hi ha 117 propostes que no han passat aquest procés, la major part a causa de que són inconcretes, confuses o bé per referir-se a actuacions que ja estan planificades per l’Ajuntament.

Fins a un màxim de tres propostes

A partir de dilluns, 18 de setembre, i fins el 23 d’octubre (termini ampliat), es podrà consultar la relació de propostes acceptades i rebutjades i es podran expressar els suports a la plataforma participa.terrassa.cat. Qualsevol persona empadronada a Terrassa i major de 16 anys pot donar suport a un màxim de tres propostes.

També hi ha l’opció de fer-ho presencialment, del 18 de setembe al 20 d’octubre, presentant el DNI o document equivalent. L’atenció presencial es farà a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de plaça Didó en l’horari habitual, als centres cívics de 16 a 20h.

Les persones que ho desitgin també es poden adreçar al casal cívic de Can Palet de Vista Alegre, el 16 d’octubre de 16 a 20 h; al casal cívic de Les Fonts, el 18 d’octubre de 16 a 20 h; o al casal de Can Gonteres, el 20 d’octubre de 17.30 a 20 h.  i als centres cívics i al casal cívic de Can Parellada, de 16 a 20 h. Per a expressar suports presencialment caldrà identificar-se mitjançant el DNI o document equivalent.

El procés de participació per a l’elaboració del PAM 2018 va arrencar el passat 29 de maig amb l’inici de la fase de presentació de propostes. Fins el 30 de juny es van recollir un total de 493 propostes, de les quals els serveis tècnics van rebutjar inicialment 165 perquè no s’ajustaven a la legalitat, depassaven les competències municipals o no podien dur-se a terme durant un exercici pressupostari. Les 328 restants les va analitzar la comissió tècnica del procés i en va trobar tres que tampoc complien aquests criteris de les bases. Finalment, la comissió tècnica va proposar que 208 (és a dir, el 64% de les 325 restants) passessin a la fase de recollida de suports, en un informe aprovat per la Junta de Govern Local.

La majoria de propostes que podran rebre els suports de la ciutadania fan referència a actuacions relacionades amb la mobilitat i l’espai públic. Hi ha també un nombre considerable de propostes amb temàtiques relacionades amb la cultura o els esports.

botomalarrassa

En aquesta fase de recollida de suports, hi podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Terrassa, que poden donar suport a un màxim de tres propostes diferents. La Junta de Govern incorporarà al PAM 2018 les propostes que hagin aconseguit més suports, argumentant degudament la seva decisió.

Deixa un comentari